‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgrobiznes vă invită la expoziţiile „Moldagrotech” și „Farmer” 2016. IATĂ programul evenimentului

Agrobiznes vă invită la expoziţiile „Moldagrotech” și „Farmer” 2016. IATĂ programul evenimentului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Edițiile de toamnă din acest an ale expozițiilor internaţionale specializate „Moldagrotech” (autumn) și „Farmer” sunt ultimul mare eveniment agricol din sezonul curent. Pe parcursul a patru zile, între 19 şi 22 octombrie, la Centrul Expoziţional „Moldexpo” peste 150 de companii din 11 ţări vor prezenta ultimele tendinţe în domeniul agrar. Cum deja v-am și obișnuit în ceilalți ani, echipa Agrobiznes va fi în toiul evenimentelor pentru a vă prezenta cele mai importante știri și informații utile de la fața locului. Ne puteți găsi chiar la intrarea în Pavilionul Central, pe partea dreaptă.

Ce pregătește „Moldagrotech” 2016

Cum deja am menționat, anul acesta vor fi prezenți peste 150 de expozanți din Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Germania, Olanda, Italia, România, Serbia, Turcia, Republica Cehă și Ucraina.  Cu toții vor prezenta cele mai noi produse şi servicii pentru businessul agricol.

Cel mai mare segment al expoziţiei „Moldagrotech” revine, tradițional, maşinilor şi echipamentelor agricole. Aici vizitatorilor şi oaspeţilor le vor fi prezentate tractoare, maşini de semănat şi de prelucrat pământul, tehnică pentru erbicidare, aplicarea îngrăşămintelor şi mijloacelor de protecţie a plantelor, tehnică de recoltare şi de pregătire a furajelor, echipamente pentru manipularea şi depozitarea culturilor după recoltare, stivuitoare, vehicule, transport special, echipamente pentru deservire tehnică, piese de schimb, echipamente pentru creşterea animalelor agricole şi a păsărilor de curte.

Participanţii expoziţiei „Moldagrotech” vor prezenta cele mai noi soluţii în domeniul tehnologiei de creştere a culturilor agricole pe teren protejat, cele mai performante îngrăşăminte şi produse de protecţie a plantelor, utilaje de produs nutreţuri, echipamente pentru industria alimentară şi cea prelucrătoare.

În cadrul consursului „Noutatea Anului” 39 de companii participante (producători şi distribuitori) vor prezenta 60 de produse noi. În cadrul expoziţiei se va desfăşura Ziua Tineretului „AGROGENERAŢIA” – o zi va fi dedicată tinerilor profesionişti, studenţilor instituţiilor de învăţământ superior cu profil agricol. Vor fi organizate ateliere, târgul locurilor de muncă, vor fi făcute totalurile şi premiaţi câştigătorii lucrărilor studenţeşti.

Noutățile „Farmer” 2016

Expoziţia „Farmer”, ajunsă la cea de-a XIX-a ediţie, este un forum internaţional al businessului agrar, care contribuie la dezvoltarea afacerilor fermierilor moldoveni. În acest an „Farmer” prezintă ofertele şi realizările a peste 250 de companii agricole, gospodării de fermieri, asociaţii naţionale, instituţii financiare, institute de cercetare, dar şi companii din Republica Cehă, Germania, Danemarca, Italia, Rusia, România, Ucraina. Expoziţia „Farmer” este o platformă de organizare şi dezvoltare a activităţii agricole în Moldova.

‹ adv ›

Şi pentru că cele mai multe produse pentru agricultură sunt de import, fermierii din Moldova se confruntă și cu problema recuperării mijloacelor financiare investite în tehnică, echipament, semințe, pesticide și multe altele, neavând ieșire pe piața europeană, își desfac marfa în țară, unde prețurile sunt mult mai mici.  Expozitia „Farmer” le oferă oportunitatea de a-şi prezenta produsele, a le demonstra calitatea şi de a se întâlni cu potenţiali parteneri moldoveni şi străini.

Expoziţia din acest an cuprinde:

  • Tehnologii şi instrumente, unelte şi produse pentru dezvoltarea gospodăriilor de fermieri;
  • Expoziţia de produse agroalimentare de la gospodăriile de fermieri din republică;
  • Concursul tradiţional Fermier-lider-2016;
  • Consursul Regina Gliei-2016 (pentru doamne frumoase şi talentate din domeniul agrar);
  • Târgul «Toamna de Aur»;
  • Târgul de produse agricole ecologic pure;
  • Expoziţia animalelor de rasă «Animal Show»;
  • Festivalul mierii.

„Farmer” va oferi vizitatorilor şi oaspeţilor evenimentului o gamă largă de material semincer şi săditor, echipamente pentru ferme (animale agricole şi păsări de curte).

‹ adv ›

Programul conex „Moldagrotech” şi „Farmer”

În cadrul programului de afaceri al expoziţiilor „Moldagrotech” şi „Farmer” va fi organizat Business Networking Event – un instrument eficient de stabilire rapidă a contactelor primare de afaceri.

În timpul expoziţiilor vor fi organizate conferinţe ştiinţifice, seminarii, prezentări interactive, va fi oferită consultanţă de specialitate. Programul de afaceri al „Moldagrotech” şi „Farmer” se încadrează perfect în conceptul de modernizare a bazei de cercetări ştiinţifice în domeniul agriculturii din ţară.

Problemele schimbărilor climatice şi interacţiunea dintre Moldova şi organizaţiile internaţionale în acest sens vor fi discutate în cadrul mesei rotunde „Priorităţile FAO în Moldova pentru următorii patru ani în contextul provocărilor globale privind schimbările climaterice” (organizator – Reprezentanţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) în Republica Moldova). Despre cercetările în domeniul creşterii plantelor şi producerea de seminţe se va discuta la masa rotundă „Prezentarea tehnologiilor inovative în domeniul culturilor de câmp” (organizator – IP Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia”).

Se vor afla în vizor şi alte aspecte ale agrobusiness-ului – în cadrul expoziţiilor vor avea loc mese rotunde cu tematica: „Acces la sursele de finanţare pentru sectorul agricol şi dezvoltare rurală: opotunităţi şi impedimente” (reprezentanţii AIPA, ACSA, MAC-P, „Livada Moldovei”, IFAD, SARD), „Importanţa serviciilor de laborator în stabilirea calităţii şi inofensivităţii produselor vegetale” (Centre şi agenţii naţionale specializate) şi altele.

Expoziţiile vor fi inaugurate pe 19 octombrie 2016, ora 11:00, în pavilionul nr.2 al Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”.

Agrobiznes este Partener Media al evenimentului.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›