‹ adv ›
luni, 19 octombrie, 2020
8 C
Chișinău

Astăzi va fi dat startul expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER

Recente

Asistența Tehnică a Proiectului „Livada Moldovei” angajează asistent de proiect

Asistența tehnică a proiectului „Livada Moldovei”, AFC, a lansat concurs pentru funcția de asistent de proiect, stagiar în finanțe și dezvoltarea afacerilor.

Fermier: Am dat acum 3 ani floarea soarelui și încă n-am primit banii

Nicolae Cristea din satul Sofia raionul Hâncești povestește că în toamna anului 2017, în timp ce era în plină campanie de recoltare...

FOTO. Investiții de peste 1 mln de euro – cum va arăta stațiunea de procesare a producției horticole de la Colegiul Agricol din...

A fost elaborat conceptul stațiunii de procesare a producției  horticole și mentenanța utilajelor agricole de la Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi. Aceasta...

Ministrul Agriculturii – la discuții cu fermierii protestatari

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju urmează să se întâlnească cu fermierii protestatari. Întrevederea va avea loc mâine, 20 octombrie,...

VIDEO. Compostul – unul dintre cele mai eficiente îngrășăminte organice. Experiența Micu&Co

Îngrășămintele organice sunt numite soluții universale de evitare a carențelor din mai multe motive:Asigură dezvoltarea armonioasă și echilibrată...

Fermieri: Guvernul nu a îndeplinit marea majoritate din promisiunile făcute public în august

Astăzi, 19 octombrie, fermierii s-au organizat pentru a doua oară pentru a organiza proteste. Potrivit acestora, în mare parte, promisiunile făcute de...

Astăzi va avea loc deschiderea oficială a Expozițiilor internaționale specializate MOLDAGROTECH și FARMER. Pentru prima dată, Săptămâna agroindustrială, organizată tradițional de C.I.E. Moldexpo, se va desfășura în câmp deschis, pe spaţiile Institutului de Fitotehnie Porumbeni.

Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Evenimentul va include Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (autumn), ediția a XXXVIII-a, Expoziția-târg internațională specializată FARMER, ediția a XXIII-a, și târgul Toamna de Aur.

  • Organizator: Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”
  • Suport oficial: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova
  • Coorganizator: Institutul de Fitotehnie Porumbeni

Partenerii Evenimentului:

  • Consiliul raional Criuleni
  • Primăria satului Pașcani
  • Federația Națională a Fermierilor din Moldova

Pandemia și seceta severă din acest an reprezintă provocări serioase atât pentru agricultură, cât și pentru economia națională în ansamblu. Misiunea Săptămânii agroindustriale din acest an este de a contribui la depășirea situației dificile din țară prin facilitarea contactelor dintre producătorii şi dealerii de tehnică agricolă cu fermierii din Republica Moldova.

📣 Cel mai important eveniment agricol din Moldova ‼🌻 Mașini și utilaje de ultima generație🌻 Echipamente și tehnologii moderne🌻 Semințe, material săditor și produse agricole autohtone la Târgul "Toamna de Aur" 2020❗❗În special pentru Dvs., toate 4 zile a expozițiilor Moldagrotech și Farmer, este organizat TRANSPORT GRATUIT‼️Autocarele sunt la dispoziția Dvs. zilnic de la Circul din Chișinău 🚜 Vă așteptăm din 14 până în 17 octombrie, în locație nouă la Institutul de Fitotehnie Porumbeni 🏃♂📨 Primiți invitația gratuită AICI: ⤵http://www.moldagrotech.moldexpo.md/registrare/#autumn #agro #moldexpo #moldova

Geplaatst door Moldagrotech op Zondag 4 oktober 2020

Evenimentul în întregime însumează oferte de echipamente, tehnologii și materiale moderne, soluții de asistență fermierilor, inclusiv în problemele ce ţin de semănatul culturilor de toamnă, obținerea unei recolte cât mai mari, pregătirea pentru sezonul agricol din anul viitor.

Evenimentele din cadrul Săptămânii agroindustriale vor reuni reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul agroindustrial, autorități publice specializate, producători agricoli și reprezentanți ai mediului științific din Republica Moldova cu scopul de a identifica soluții optime, de a studia experiențele internaționale și de a determina vectorii de dezvoltare a agriculturii din țară.

La eveniment vor participa circa 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina. Printre acestea se regăsesc proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare, precum și producători agricoli și fermieri din republică, care vor deveni protagoniştii evenimentului. 

Oportunități noi:

Organizarea expozițiilor pe spațiile în aer liber ale Institutului de Fitotehnie Porumbeni oferă posibilitatea unei prezentări ample a mașinilor agricole. Vor fi puse în funcțiune tractoare, mașini de lucrat solul, semănători, mașini de aplicare a fertilizanților și de protecție a plantelor, echipamente pentru recoltarea culturilor agricole și de preparare a furajelor, echipamente pentru lucrarea post-recoltare a solului și depozitarea culturilor.

Participanții vor prezenta mașini și echipamente pentru agricultură atât de mărci locale, cât și de la producători mondiali de top. Având în vedere importanța enormă a irigației pentru țara noastră, expoziția relevă sisteme de irigare performante prin picurare.

În cadrul Expoziției-târg FARMER vor fi prezentate tehnologii, materiale și instrumente pentru o activitate eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse din gospodăriile fermierilor.

Participanții la expoziție vor prezenta nutrețuri combinate, material semincer, hibrizi, medicamente veterinare. Un segment separat al expoziției va fi dedicat fertilizanților întru dezvoltarea și sporirea productivității culturilor agricole.

Accesul la sursele de finanțare este vital pentru dezvoltarea unui sector agricol competitiv. Băncile comerciale vor prezenta fermierilor și întreprinderilor agricole mici ofertele lor de împrumuturi, ajustate special pentru expoziție.

În cadrul Săptămânii agroindustriale va fi organizat târgul tradițional Toamnă de Aur. Vizitatorii vor putea achiziționa produse direct de la producătorii locali – legume, fructe, inclusiv de pădure; produse din carne proaspătă; condimente aromate; multe soiuri de flori și cel mai bun material săditor; miere și produse apicole.

Acum, mai mult ca oricând, este necesar şi benefic un dialog direct, unificarea eforturilor tuturor pentru a depăși problemele cu care se confruntă agricultura și țara în ansamblu.

Invităm fermieri din toată țara, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai sindicatelor să comunice față în față în perioada 14-17 octombrie în cadrul Săptămânii agroindustriale.

Vizitatorii expozițiilor Moldagrotech (autumn) și Farmer vor beneficia de transport gratuit, care va circula de la circ până la Institutul de Fitotehnie Porumbeni.

Deschiderea oficială a expozițiilor va avea loc pe 14 octombrie 2020, ora 11:00, pe spaţiile Institutului de Fitotehnie Porumbeni, s. Paşcani. Vă aşteptăm cu drag!

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

Citește și ›

‹ adv ›

Evenimente

Astăzi va fi dat startul expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER

Astăzi va avea loc deschiderea oficială a Expozițiilor internaționale specializate MOLDAGROTECH și FARMER. Pentru prima dată, Săptămâna agroindustrială, organizată tradițional de C.I.E....

Festivalul Cartofului la Rîșcova, Criuleni

Zeci de producători de cartofi își vor da întâlnire în această duminică, 11 octombrie, la un festival tematic „Toamna Cartofului”. Sărbătoarea va...