‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 5 mai, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA a achitat dosarele pentru subvenționare depuse în 2016 care s-au încadrat în limita...

AIPA a achitat dosarele pentru subvenționare depuse în 2016 care s-au încadrat în limita fondului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că a achitat suma de 232 mil. lei pentru circa 1600 de dosare depuse în anul 2016.

Astfel, producătorii agricoli care au depus dosare pentru subvenționare în 2016 și care s-au încadrat în limita fondului de subvenționare au fost subvenționați. Producătorii agricoli care nu s-au încadrat în limita fondului din acest an vor fi subvenționați în 2017.

Pentru anul 2016 s-a reușit alocarea și achitarea subvențiilor pentru agricultori în mărime de 700 mil. lei, suma alocată fără precedent pentru fondul de subvenționare. De asemenea, odată cu valorificarea integrală a fondului, AIPA a realizat o serie de indicatori ENPARD, fapt ce va determina accesarea celei de a doua tranșe din cadrul acestui program, în anul 2017.

În rezultatul aplicării în anul 2017 a Legii cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli, aprobată recent de către Parlament, depunerea noilor dosare se preconizează să înceapă fără întârzieri.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›