miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAlexandru Gasanov, agronom: Primul tratament la grâu cu Amistar® Prime Pack ne-a asigurat o...

Alexandru Gasanov, agronom: Primul tratament la grâu cu Amistar® Prime Pack ne-a asigurat o protecție excelentă de boli

Recomandate

Primul tratament fungicid la culturile de cereale păioase joacă un rol crucial în asigurarea unui start bun al culturii, adică a unor plante sănătoase și viguroase, capabile să formeze ulterior recolte înalte și de calitate. 

Boli cum ar fi făinarea, rugina brună, rugina galbenă și septorioza, ramularioza sau pătările pot afecta potențialul de producție al culturilor de cereale de toamnă. Iar toate acestea pot fi controlate cu pachetul Amistar®Prime

De la bun început, încă de la lansare, Amistar®Prime Pack a câștigat încrederea fermierilor și continuă să fie aliatul de nădejde în combaterea bolilor la reluarea în vegetație a cerealelor.

SC Vapricom SRL a testat pentru prima dată produsul în 2021, apoi, datorită rezultatele obținute, a urmat realizarea tratamentelor pe întreaga suprafață cultivată cu grâu. Mai mult, rezultatele obținute au determinat compania să aleagă același pachet și la cultura de orz în acest sezon. 

„În sezonul 2024, la cultura grâului, primul tratament pe toate suprafețele va fi realizat cu Amistar®Prime Pack. Totodată, în acest an vom aplica și la cultura orzului, datorită rezultatelor foarte bune obținute. 

Avantajul principal al Amistar®Prime Pack este acela că poate fi aplicat la temperaturi mai reduse, de până la 5 grade Celsius în creștere. În plus, produsul este absorbit rapid de plante, astfel, reducem riscurile asociate spălării produsului în cazul unor precipitații înregistrate după tratament. Durata de protecție a culturilor este lungă, de până la 3-4 săptămâni. Toate aceste avantaje ne determină să-l aplicăm pe aproximativ 300 de hectare în acest an”, explică Alexandru Gasanov, inginer-agronom în cadrul SC Vapricom SRL. 

Amistar®Prime Pack se aplică din stadiul de înfrățit până la sfârșitul înfloritului la culturile de cereale păioase.

Mai multe detalii despre experiența SC Vapricom SRL aflați din videoul realizat în anul 2023, iar pentru recomandări și detalii despre produs, contactați reprezentanții Syngenta din zona dvs:

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale