duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAliona Mandati: Două produse Slatava Grup incluse în schema de protecție ne asigură avantajos...

Aliona Mandati: Două produse Slatava Grup incluse în schema de protecție ne asigură avantajos calitatea bună a recoltei

Recomandate

Diversificarea produselor incluse în schemele de protecție este unul dintre cele mai importante aspecte ce ține de prevenirea rezistenței și asigurarea unei protecții calitative a culturilor.

An de an, fermierii testează eficiența diferitor produse pentru a găsi echilibrul unui preț bun la pachet cu eficiența sporită. Este și cazul SRL Domulterra care, anul trecut, după testarea produselor de la diferite companii, a decis să reia colaborarea cu Slatava Grup.

Mai multe detalii despre produsele pentru care compania Domulterra a decis să continue parteneriatul și pentru acest sezon ne-a oferit Aliona Mandati.

„Am reluat colaborarea cu Slatava Grup anul trecut. Motive de bază au fost două – prețul atractiv, foarte important în contextul problemelor cu care ne confruntăm ca fermieri în ultimii ani și eficiența înaltă a produselor. În plus, Slatava Grup este foarte flexibilă, iar graficul de achitare este optim în condițiile perioadei în care comercializăm recoltele”, menționează Aliona Mandati.

Producătoarea menționează că, din toate produsele utilizate, două au devenit aproape că indispensabile în controlul mai multor boli și dăunători în livezi datorită eficienței: fungicidul Magnat 75 WG – ce are drept substanță activă tebuconazol și insecticidul Mospelat 20 SL – pe bază de acetamiprid.

„La utilizarea produselor, am observat un efect foarte bun. Mai mult, am comparat cu produsele altor companii, ce oferă produse similare la un preț mai mare și am rămas plăcut surprinși de rezultate”.

slatava grup aliona mandati

Magnat 75 WG – fungicid ce oferă trei avantaje

Un produs recomandat de către Aliona Mandati este fungicidul Magnat 75 WG.

„Folosirea Magnat 75 WG pentru controlul bolilor în orice etapă de dezvoltare a plantei, în condiții extreme ale vremii, dar și în perioada înfloririi sunt trei avantaje ce ne fac să optăm pentru acest produs.

În aceste perioade nu poate fi folosit orice produs, iar acest lucru joacă un rol important. În plus, fungicidul are un efect imediat de stopare a răspândirii bolii. La acestea se mai adaugă și spectrul larg de acțiune”.

Magnat 75 WG protejează pomii de măr de făinare, fiind cu ușurință integrat în schemele de protecție la alte culturi, cum ar fi prun sau cireș.

Pe lângă făinare la măr, la sâmburoase Magnat 75 WG asigură controlul bolilor cum ar fi clasterosporioza, cocomicoza, monilioza sau pătările.

Mospelat – insecticid cu formulare lichidă și excelentă activitate translaminară

Mospelat 20 SL este un insecticid sistemic, pe bază de acetamiprid, din grupa produselor neonicotinoide.

„Substanța activă este bine cunoscută pentru eficiența sa. Forma preparativă lichidă ne permită dizolvarea ușoară în apă. Anume din aceste considerente și acțiunea este rapidă, iar în scurt timp după aplicare insectele sunt combătute.

Din nou, vorbim despre un preparat care are un spectru larg de acțiune. Acesta asigură controlul viermelui merelor, moliilor, viespii cu ferestrău și păduchilor în livezi. În plus, îl putem utiliza atât la temperaturi scăzute, cât și înalte, un lucru foarte important în condițiile actuale ale vremii. Deci, recomandăm colaborarea cu Slatava Grup și altor fermieri”, a conchis Aliona Mandati.

Pentru mai multe detalii despre produsele disponibile în cadrul Slatava Grup apelați la numărul +373 681 66 966 sau accesați slatavagrup.md.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale