‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAndrei Beșliu, Franzeluța: În 2024, vom avea nevoie de cantități mai mari de materii...

Andrei Beșliu, Franzeluța: În 2024, vom avea nevoie de cantități mai mari de materii prime autohtone

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Combinatului de panificație „Franzeluța”, care se numără printre cei mai mari producători de pâine din țară, planifică să achiziționeze, în anul 2024, utilaje noi pentru producere. Este vorba despre linii de producere unice în țara noastră. 

Despre aceasta a anunțat Andrei Beșliu, directorul Franzeluța, care a remarcat printre altele că, odată cu procurarea noii linii de producere, vor avea nevoie de cantități mai mari de materii prime autohtone. 

„Începând cu anul 2024, vom avea nevoie de cantități mai mari de fructe proaspete și uscate, deoarece urmează să achiziționăm linii de producere noi pe care le-am văzut la expoziția din München și să propunem consumatorilor produse de panificație ce vor conține diferite tipuri de fructe uscate. Urmează, în 2024, să facem mai multe investiții în procurarea utilajelor moderne”. 

Totodată, directorul „Franzeluța” a explicat că, toate achizițiile pe care le realizează fabrica sunt anunțate prin intermediul portalului achiziții.md, dar, cu părere de rău, producătorii autohtoni nu participă la tenderele organizate.

„Ne-am dori ca în lista de participanți la tendere să se regăsească cât mai mulți producători autohtoni. Fabrica noastră achiziționează foarte multă materie primă, dar producătorii locali nu participă din diverse motive. Achiziționăm gemuri, miez de nucă, fructe uscate de pe piața locală. De multe ori observăm că, la tendere participă intermediari, dar nu producătorii. Am expediat mai multe invitații către agenții economici, dar nu avem interes din partea acestora. Din acest motiv, am și decis să publicăm anunțurile pe platforma achiziții publice, astfel ca toți doritorii să poată participa.

Cred că mulți producători au o părere greșită precum că, mai bine ar fi să exporte producția, decât să vândă pe piața locală. Invităm antreprenorii să urmărească anunțurile și să propună produsele proprii”. 

Andrei Beșliu a menționat că, la începutul lunii septembrie curent, a fost organizat un tender pentru achiziția făinii respectiv, pentru următoarele patru luni, sunt asigurați cu făină. 

„Nu intenționăm să majorăm prețul la pâine, nu avem niciun motiv de majorare. Mai mult ca atât, pentru anul viitor, planificăm, în urma auditului, să dezvoltăm și mai mult segmentul produselor de cofetărie”.

În ceea ce ține de realizările din anul curent, directorul a specificat că, au fost întreprinse mai multe acțiuni ce au avut drept scop dezvoltarea și modernizarea combinatului. 

„Una dintre noutățile importante din anul 2023 este faptul că, în urma colaborării cu tehnologi din România, care au experiență de muncă în companii mari, am elaborat o serie nouă de pâine ce are un termen de valabilitate de până la 5 zile. Aceasta ne-a permis să diminuăm costurile de logistică, pe anumite segmente. În viitorul apropiat, vom propune consumatorilor alte trei tipuri de pâine rotundă din seria Chișinău. Totodată, ținem să respectăm rețetele naturale, care ne permit să păstrăm calitatea produsului”.

De menționat că, la Combinatul de panificație „Franzeluța” activează 1250 de persoane. Circa 10% din producția totală a combinatului este destinată exportului în țări precum: Canada, SUA, Coreea de Sud, Australia, Israel, Cehia, ș.a.

‹ adv ›

2 Comentarii

 1. Companiile nu participa la tenderele Franzeluta fiindca chiar daca s-a schimbat conducerea si cica a venit o echipa noua, dar schemele au ramas tot cele vechi……doar au schimbat unii furnizori pe altii „de-ai nostri”.

  Sa nu spuneti ca vorbesc aiurea, va dau concret exemplu : noul sef de achizitii Oleg R. desi solicita de la companii oferte, foloseste acste oferte doar pentru a favoriza „prietenii” cui trebuie. Nu raspunde la ofertele primite, nu raspunde la telefon, la email, nimic – isi bate joc mai ceva decat vechea echipa de la achizitii.

  Si totul pentru a favoriza pe cine trebuie..sre exemplu pe cineva care are numele Veaces*v Gutu*ac de la compania Rod*s …. care umbla pe la Franzeluta ca la el acasa, impreuna cu tot fel de parteneri din Bulgaria, spre exemplu….

  Cine vrea sa inteleaga mesajul meu, il va intelege. Pacat ca masurile cuvenite nu se vor lua…..

  ce fel de schimbari in vremuri bune????

  Sper sa citeasca si Dl.Besliu acest mesaj si sa ia masuri……..Sau poate cineva care poate lua masuri cu Dl.Besliu….si tot asa :)

  • Vă mulțumim pentru mesaj! Obținerea unui feedback ne pare foarte importantă, altfel, ar fi că vorbim fără a ne auzi reciproc. Vom transmite mesajul către Franzeluța. Mult succes!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›