‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANRE a retras statutul de producător eligibil pentru 11 producători

ANRE a retras statutul de producător eligibil pentru 11 producători

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a retras statutul de producător eligibil pentru 11 producători.

Potrivit ANRE, cei 11 producători nu ar fi depus garanțiile de bună execuție în termenii stabiliți.

Astfel, producătorii urmau să depună garanția de bună execuție a contractului, cu prezentarea în adresa Agenției a confirmării depunerii garanției de bună execuție în termen de 15 zile lucrătoare din momentul publicării anunțului în acest sens, iar termenul scadent a expirat la data de 29 august 2022.

Prin urmare, în temeiul prevederilor din pct. 33 din Regulamentul privind confirmarea statutului de producător eligibil, neprezentarea dovezii depunerii garanției de bună execuție a contractului în termenul indicat constituie temei pentru retragerea statutului de producător eligibil și transferarea garanției pentru participare la bugetul de stat.

Astfel, la bugetul de stat urmează să fie transferată suma de 254.944 de lei.

Capacitățile care au devenit disponibile în rezultatul retragerii statutului de producător eligibil și anume 5,45 MW (la sol) și 2,23 MW (pe clădiri) vor fi alocate analizând cererile înregistrate la ANRE în baza principiului „primul venit – primul servit”, care se află în proces de examinare.

‹ adv ›

Menționăm că, sunt examinate 25 de solicitări (22 de cereri pentru instalații la sol și 3 pe clădiri) de a obține statutul de producător eligibil cu o capacitate totală de 19,03 MW (dintre care 18,18 MW la sol și 0,85 MW pe clădiri).

Lista solicitanților cărora li s-a confirmat statutul de producător eligibil, precum și alte informații utile pot fi accesate pe următorul link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›