‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA a efectuat controale inopinate la transportatorii de animale, fermele și abatoarele din țară

ANSA a efectuat controale inopinate la transportatorii de animale, fermele și abatoarele din țară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea animalelor.

Aceste controale fac parte dintr-un plan complex inițiat de Agenție, focusat pe trasabilitatea animalelor, care are drept scop combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

Acțiunile care urmează a fi derulate în perioade de timp diferite, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și diferă de la caz la caz, fiind vizați persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, târguri de animale, sau alte locații unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări, ș,a.) desfășurate legal sau ilegal.

Instituția menționează, că transportarea ilicită a animalelor induce riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi pesta porcină africană, gripa aviară, rabie, precum și plasarea pe piață a cărnii care poate prezenta risc pentru sănătatea umană, obținută în abatoarele care activează ilicit.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›