În perioada 19-23 mai 2014 colaboratorii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat un şir de controale inopinate la mai multe unităţi de procesare a cărnii roşii şi cărnii de pasăre în raioanele Anenii Noi şi Ialoveni, în urma cărora a fost sistate activitatea a 3 şi respectiv 2 unităţi, cu întocmirea ordonanţei de suspendare a activităţii.
La aceste întreprinderi au fost depistate neconformităţi ce ţin de starea de igienă precum şi nerespectarea întocmai a fluxului tehnologic. Alte nereguli ţin de depozitarea materiei prime de origine animală cât şi a ingredientelor ce se utilizează în procesul tehnologic.
Astfel, agenţii economici urmează să întocmească un plan de modernizare/restructurare a unităţii, care ulterior va fi coordonat cu Subdiviziunile teritoriale pentru siguranţa alimentelor în vederea remedierii neconformităţilor depistate în urma controalelor.







Comentarii