FOTO: ansa.gov.md

Două  instrumente noi pentru protecţia consumatorilor au fost prezentate astăzi, 11 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă de către conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA). Este vorba de depunerea petiţiilor prin intermediul reţelei Viber şi instalarea în unităţile comerciale a unor boxe, unde, de asemenea, cetăţenii vor putea depune plângerile cu privire la produse sau servicii neconforme, transmite Moldpres.

„Sunt două modalităţi noi ce vor veni în ajutorul consumatorilor şi le vor permite să ne informeze cu operativitate şi la faţa locului despre neregularităţile şi încălcările depistate. Deseori se întâmplă că oamenii expediază petiţii, dar nu la instituţia responsabilă, astfel că demersul este redirecţionat la noi. Or, până cererea este examinată şi sunt întreprinse măsurile necesare, se pierde timp preţios şi, din păcate, uneori este târziu să mai putem ajuta cu ceva”, a menţionat în cadrul conferinţei Gheorghe Gaberi, directorul general ANSA.

Şeful ANSA a precizat că boxele pentru petiţii vor fi instalate în special în unităţile comerciale mari şi aglomerate, însă acolo pot fi depuse şi informaţii cu privire la orice încălcare, nu neapărat din întreprinderea respectivă.Iar inspectorii vor examina şi vor reacţiona la orice petiţie.

Totodată, directorul general ANSA a informat că vor rămâne în vigoare şi alte modalităţi de protecţie a consumatorilor care au fost operaţionale anterior – linia fierbinte, cărţile de reclamaţii ş.a.

„Am diversificat aceste pârghii pentru a veni în ajutorul populaţiei, propunând şi alte variante de petiţionare, accesibile pentru cercuri mai extinse de cetăţeni”, a spus Gheorghe Gaberi.

Boxele, pe care va fi aplicată toată informaţia cu privire la activitatea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, vor fi instalate în toate localităţile ţării în următoarea săptămână. Iar linia de Viber, cu numărul 067675544, este accesibilă de astăzi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here