‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA anunță depistarea a 25 de focare de gripă aviară pe teritoriul ţării

ANSA anunță depistarea a 25 de focare de gripă aviară pe teritoriul ţării

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor ( ANSA) a anunţat astăzi situația epizootică din Republica Moldova și din regiune, pentru ultimele zece zile, care arată mai multe focare de gripă aviară, transmite moldpres.md.

Potrivit ANSA, în perioada 22.12.2023–02.01.2024, pe teritoriul Moldovei au fost înregistrate 15 focare de influență aviară înalt patogenă (H5N1) la fauna sălbatică şi 10 focare de influența aviară înalt patogenă (H5N1) la păsările din exploatațiile nonprofesionale.

„A fost întrunită în regim de urgență Comisia Antiepizootică Excepțională care a aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului de influență aviară, conform prevederilor Hotărârii de Guvern pentru aprobarea normei sanitar-veterinare privind măsurile de supraveghere, control și combaterea gripei aviare, privind Planul de contingență şi Manualul operaţional pentru controlul influenţei aviare. Ca rezultat, a fost instituită zone de protecție de 3 km și zone de supraveghere de 10 km”, indică sursa citată.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină păsările în interiorul curților, iar la observarea semnelor clinice, să anunțe imediat personalul veterinar. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›