Astăzi, în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost organizată o ședință de lucru cu micii producători din domeniul alimentar din Republica Moldova.
Scopul întrunirii a fost familiarizarea acestora cu exigențele stabilite de Hotărârea Guvernului nr. 6/2025, privind aprobarea Cerințelor simplificate pentru activitatea micilor producători din domeniul alimentar, precum și cu modificările aduse Hotărârii Guvernului nr. 643/2003, care reglementează Normele metodologice și criteriile de clasificare a structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare și servire a mesei.
Producătorii prezenți la întrunire au fost informații, în detalii, despre noile modificări menționate, care vor intra în vigoare la data de 25.04.2025 și care le va permite facilitarea activităților de cantități mici de produse alimentare și înregistrarea acestora în domeniul alimentar.
Acest fapt va spori supravegherea serviciilor prestate în alimentația publică, va asigura consumatorii cu produse alimentare sigure/de calitate, va înlesni apropierea consumatorilor de producătorii autohtoni și va contribui la plus valoarea economiei naționale.
Menționăm că, la întâlnire au fost prezenți și reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat, cât și membrii Asociațiilor de profil.
Mai multe despre condițiile simplificate pentru micii producători aici.
Comentarii