sâmbătă, 18 mai, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAstelis ® - stimulează înfrățirea cerealelor de toamnă pentru recolte bune

Astelis ® – stimulează înfrățirea cerealelor de toamnă pentru recolte bune

Recomandate

Condițiile nefavorabile din toamna anului 2023 a dus la o germinare și creștere mai defectuoase a cerealelor de toamnă.

Ulterior, grâul compensează aceste pierderi la germinare prin capacitatea sa de înfrățire, pentru a obține un minim de spice/m².

În contextul sezonului 2023-2024, este, deci, esențial să se garanteze o înfrățire bună a parcelelor, pentru a nu afecta randamentul.

Biostimulatorul foliar Astelis® din gama ADN, dezvoltat de Timac Agro, este o soluție optimizată pentru a stimula înfrățirea și dezvoltarea radiculară a cerealelor la ieșirea din iarnă.

Astelis se aplică în primele faze de vegetație, după stadiul de trei frunze și are actiune directă asupra procesului de înfrățire, prin stimularea mugurilor dorminzi de pe nodul de înfrățire.

Această stimulare are ca efect formarea mai multor frați și
mai multor rădăcini nodale
pe fiecare plantă și cel mai important formarea de frați viabili care vor face spice.

Produsul acționeză pe cea mai importantă componentă a randamentului la culturile de păioase, și anume numărul de spice/mp.

Odată formați, acești frați, sustinuți de un sistem radicular puternic și o fertilizare echilibrată ținând cont de condițiile pedoclimatice, vor avea un impact important în creșterea productivității la cerealele păioase.

Pentru a sprijini înfrățirea, este necesar să se gestioneze cât mai bine fertilizarea cu azot în funcție de biomasa prezentă.

Astelis ® reglează echilibrul hormonal, permițând o creștere uniformă a fraților și o dezvoltare bună a foliajului. Acest lucru asigură buna configurare a componentelor de randament, în special numărul de frați viabili.

Comparație a numărului de frați/m² între un martor netratat și Astelis® la 2 l/ha la grâu:

biostimulator astelis

Produsul se aplică la cereale cu norma de consum de 2 l/ha preferabil de la începutul înfrățirii până la începutul alungirii paiului.

La cerealele de toamnă, rezultatele obținute de-a lungul a 5 campanii pe 90 de monitorizări și teste în micro-parcele și benzi mari arată în medie un câștig de 450 kg/ha cu biostimulatorul Astelis® fără reducerea conținutului de proteină.

astelis biostimulator cereale

Aplicarea biostimulatorului Astelis ® la porumb

În cultura de porumb, Astelis ® se aplică în faza de 3-4 frunze și are acțiune asupra mugurilor care determină formarea numărului de rânduri de boabe pe știulete, o componentă importantă a randamentului.

Produsul favorizează fotosinteză, asimilarea elementelor minerale, transportul și distribuția asimilatelor și nu în ultimul rând despre factorii de stres, ajutând astfel la maximizarea producțiilor.

În 96% din rezultatele testărilor în câmp, investiția în biostimulatorul Astelis ® este rentabilă. Alte soluții biostimulatoare, cum ar fi Fertiactyl, sunt de asemenea eficiente pentru a stimula înfrățirea cerealelor.

Citiți mai multe despre Recoltele bogate au nevoie de un start solid. Asigură-l cu gama de biostimulatori Fertiactyl.

Contactați cu încredere specialiștii Timac Agro Moldova pentru mai multe detalii.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale