marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeBalerina® Forte - erbicid îmbunătățit folosit în combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale

Balerina® Forte – erbicid îmbunătățit folosit în combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale

Recomandate

  • Substanță activă: 2,4-D (2-eter etil hexilic) + picloram + florasulam, (300+37,5+10) g/l.
  • Norma de consum: 0,5-0,75 l/ha.
  • Formă: emulsie suspensie.
  • Consumul de soluție de lucru: 50-300 l/ha.
  • Ambalaj: canistră de 10 litri.

Balerina® Forte are o eficiență sporită împotriva pălămidei, ciulinilor, ambroziei, volburei și samuraslei florii-soarelui (inclusiv hibrizi rezistenți la tribenuron-metil și imidazolinone) și, de asemenea, distruge buruieni cum ar fi lipicioasa, nemțișorul de câmp, macul (toate speciile), mușețelul, Veronica spp., voinicică, traista ciobanului, hrișcă urcătoare, troscotul, hrișca urcătoare, laptele cucului, volbura, pliscul cocorului, loboda, zârna, etc.

Erbicidul are activitate sistemică, pătrunde prin frunze în decurs de o oră și se răspândește în toate organele buruienilor, inclusiv rădăcini, blochează creșterea celulelor timp de câteva ore după aplicare.

Simptomele acțiunii erbicidelor devin vizibile după 4 – 6 ore. După 1-3 săptămâni, apare cloroza pe frunze, se opresc din creștere și mor în 2 – 3 săptămâni. Datorită componentului picloram, pe care îl conține, are efect asupra noilor „valuri” de samuraslă de floarea-soarelui.

Balerina® Forte menține culturile curate pe tot parcursul sezonului.

Datorită combinației a trei ingrediente active din clase chimice diferite, nu provoacă rezistență.

Balerina® Forte se dizolvă ușor chiar și în apă rece și poate fi folosit la temperaturi scăzute, începând cu 5°C. Apa dură folosită pentru prepararea soluției de lucru trebuie tratată cu produsul Soylent®.

Preparatul nu este fitotoxic pentru culturile de cereale și porumb. Cu toate acestea, dacă recomandările de aplicare sunt încălcate, paiele se pot îndoia, apar spice șiștave, precum și frunze deformate și îndoituri ale tulpinii de porumb.

Există restricții de rotație a culturilor pentru Balerina® Forte (vezi aplicația mobilă din august sau accesează www.avgust.com).

Erbicidul Balerina® Forte poate fi amestecat cu erbicide pe bază de derivați de sulfoniluree, dicamba, carfentrazon-etil, izoproturon, precum și cu fungicide și insecticide.

Utilizarea preparatelor care conțin 2,4-D în amestecuri cu preparate pe bază de fenoxaprop-P-etil și clodinafop-propargil poate reduce eficacitatea graminicidelor. Nu este de dorit să utilizați erbicidul într-un amestec cu oligoelemente (cupru, fier, zinc etc.).

Pentru detalii despre produs, apelați la distribuitorii companiei Avgust în Moldova.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale