‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBanca Mondială va susține un proiect în sectorul zootehnic din Moldova

Banca Mondială va susține un proiect în sectorul zootehnic din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În anul viitor, Republica Moldova va implementa un program de dezvoltare a sectorului zootehnic, în valoare de 25 de milioane de dolari, cu sprijinul Băncii Mondiale.

Potrivit lui Vladimir Bolea, ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, producătorii și procesatorii vor avea acces la resurse financiare pentru efectuarea investițiilor în infrastructură și tehnologii, în scopul de a spori eficiența, competitivitatea și sustenabilitatea producției.

„Totodată, suportul financiar va fi acordat pentru îmbunătățirea nivelului de respectare a standardelor de producție și pentru sporirea calității produsului final. Vor fi susținute şi activitățile de consolidare a cooperării între fermieri și de dezvoltare a conexiunilor între mediul de cercetare și antreprenoriat, în vederea realizării inovațiilor”, a explicat Vladimir Bolea.

De asemenea, oficialul a făcut precizări cu privire la acordarea ajutoarelor financiare din bugetul de stat, în anul 2023, pentru sectorul de producere a laptelui.

În acest context, ministrul a declarat că Regulamentul de subvenționare este în proces de elaborare și va fi promovat după aprobarea proiectului de lege cu privire la subvenționarea în agricultură.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›