FOTO: lumeasatului.ro

BASF și Corteva Agriscience, o subdiviziune agricolă a DowDuPont, au semnat un acord de licență pentru sistemul de producere a florii soarelui Clearfield Plus, care va oferi noi oportunități producătorilor de floarea soarelui din întreaga lume, scrie Sanctum.

BASF a acordat companiei Corteva Agriscience licența comercială globală pentru crearea hibrizilor de floarea soarelui rezistenţi la erbicidele Clearfield Plus a companiei BASF, valabilă pentru toate mărcile de semințe Corteva Agriscience din Europa, Africa, Asia, SUA și America Latină.

„Pe măsură ce piața de floarea soarelui continuă să crească în întreaga lume, producătorii au nevoie de soluții progresive și stabile care să protejeze culturile de buruieni. Acest acord, permite Corteva Agriscience să ofere clienților soluții complexe pentru semințe și produse de protecție, dispunând de o gamă largă de chimicale utilizate la combaterea buruienilor, pentru toate brandurile noastre din întreaga lume. Cultivatorii vor beneficia de această combinație între soluțiile inovatoare de o calitate dovedită în controlul buruienilor și cea mai amplă selecție din industria de soluții genetice avansate pentru cultura de floarea soarelui”, a declarat  Larry Robertson, liderul global pentru portofoliul de business – Semințe Oleaginoase, Corteva Agriscience.

Sistemul de producție de floarea soarelui Clearfield Plus, combină hibrizi rezistenţi, elaboraţi prin metode tradiționale de selecție a geneticii de elită cu erbicide individuale, optimizate la nivel local. În combinație cu o gestionare optimă şi calificată, acesta asigură controlul sezonier al buruienilor și o rezistență sporită a culturilor la condițiile schimbătoare de mediu, precum și posibilitatea de a mări conținutul de ulei și randamentul.

„Colaborarea noastră cu Corteva Agriscience este un exemplu în care BASF se angajează într-un parteneriat inovator care va spori răspândirea globală a unuia dintre cele mai eficiente tratamente cu erbicide și a programelor de control pentru floarea soarelui. Scopul nostru este de a crea soluții de perspectivă, care să ofere producătorilor oportunitatea de a utiliza tehnologiile inovatoare şi a crește randamentul „, a declarat Jonathan Bryant, vicepreședintele departamentului marketingului strategic global pentru seminţe, caractersitici şi erbicide a subdiviziunii soluţii în agricultură BASF.

Semințele Corteva Agriscience de la brandurile Pioneer și Brevant, elaborate cu sistemul Clearfield Plus, vor fi disponibile producătorilor de floarea soarelui la începutul sezonului următor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here