‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBERD a acordat 7,5 milioane de euro pentru finanțarea micului business din Moldova

BERD a acordat 7,5 milioane de euro pentru finanțarea micului business din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut în valoare de 7,5 milioane euro pentru Moldova-Agroindbank (MAIB) în vederea creditării micului business din Republica Moldova. Creditele BERD vin cu o componentă de grant de până la 15 la sută din partea Uniunii Europene, după efectuarea investiției, informează Moldpres.

„Odată cu oferirea acestei finanțări va crește și mai mult numărul companiilor care vor avea oportunitatea de a spori calitatea produselor, a îmbunătăți competitivitatea și comerțul cu piața UE”, a declarat Angela Sax, șefa BERD la Chișinău.

Ea a adăugat că Uniunea Europeană este deja cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova și se atestă rezultate tangibile ale investițiilor realizate, ”care semnifică condiții de muncă mai bune, personal mai informat și mai calificat, tehnologii noi, produse de calitate și companii competitive”.

Președintele Comitetului de Conducere al Moldova-Agroindbank, Serghei Cebotari, a menționat că este bucuros să anunțe că „primul credit acordat de BERD în cadrul Liniei de creditare EU4Business a fost valorificat foarte rapid, fapt ce reconfirmă cât de așteptat și de necesar este acest tip de creditare pentru clienții Moldova-Agroindbank”.

Actuala finanțare suplimentează un alt împrumut de 5 milioane de euro acordat anterior de BERD. Ambele împrumuturi fac parte din Linia de creditare EU4Business-BERD, un program comun al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și Uniunii Europene care sprijină companiile locale să investească pentru a-și alinia produsele și serviciile la standardele UE.

Un comunicat de la BERD precizează că firmele care vor contracta un credit în cadrul programului EU4Business-BERD vor obține un grant de până la 15 la sută din partea UE după finalizarea cu succes a investiției și vor beneficia adițional de consultanță locală și internațională acordată din partea inițiativei EU4Business-BERD. Scopul acestor credite este de a crește competitivitatea companiilor locale și de a stimula comerțul cu piața unică a UE.

Linia de creditare EU4Business-BERD a fost lansată în Moldova în anul 2017. Până în prezent, peste 60 milioane de euro au fost acordate băncilor locale partenere pentru creditare. Peste 180 de companii din diverse domenii de activitate – de la industria de producere la agricultură, de la construcții la servicii medicale – au beneficiat de credite, precum și de până la două milioane euro sub formă de finanțare nerambursabilă – din partea UE.

‹ adv ›

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Republica Moldova. De la începutul activităţii sale în ţară, banca a investit 1,3 miliarde de euro în peste 130 de proiecte din sectorul financiar, agroalimentar, energetic, de producție și infrastructură.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›