‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBERD și FAO va acorda sprijin producătorilor de fructe și legume

BERD și FAO va acorda sprijin producătorilor de fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii locali de fructe și legume vor putea beneficia de asistență suplimentară din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în lupta cu pandemia Covid-19.

Potrivit infomarket.md, despre asta au menționat reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, accentuând că, aceștia vor primi asistență pentru a consolida măsurile de securitate pe Covid-19, pentru a crește volumul informațiilor de piață în timp real, împărtășind cele mai bune practici pentru a găsi noi piețe de vânzare, inclusiv B2B.

Asistența va fi acordată în cadrul unui parteneriat dintre BERD și FAO, cu scopul de a ajuta fermierii în contextul pandemiei Covid-19 să-și mențină agrobusinessul în această perioadă dificilă.

Mai exact, cele 2 organizații au convenit să își extindă cooperarea cu un pachet de consultanță tehnică de 3 milioane de dolari pentru a ajuta sectorul agroalimentar să facă față provocărilor pandemiei de coronavirus.

Pachetul va contribui, de asemenea, la consolidarea sustenabilității pe termen lung a sistemului alimentar, inclusiv producția, prelucrarea și transportul. Acesta include asistență tehnică și politică imediată, precum și contribuții strategice pentru a sprijini transformarea sistemelor alimentare după criză.

„Inițiativa a completat cele 750 de milioane de euro în noi împrumuturi pe care banca le-a alocat deja sectorului agroindustrial de la începutul anului 2020. Pandemia a schimbat modul în care oamenii cumpără și consumă alimente. Teama de contaminare a dus la mai puține vizite la punctele de mâncare și mai mulți oameni apelează la comerțul electronic și la comenzi online. Prăbușirea turismului a lovit și industria ospitalității, modificând cererea pentru anumite alimente. Agribusiness-urile și producătorii trebuie să se adapteze la aceste cereri în schimbare. În același timp, trebuie să se adapteze la noile standarde sanitare, la lipsa forței de muncă și la constrângerile logistice”, a declarat Jean-Marc Peterschmitt, director general al BERD pentru industrie, comerț și agroindustrie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›