‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBilanț IGSU: Peste 2500 de ha culturi agricole - distruse de grindină în doar...

Bilanț IGSU: Peste 2500 de ha culturi agricole – distruse de grindină în doar o zi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, mai multe prejudicii au fost înregistrate în urma ploilor torențiale cu vânt puternic și grindină, care au avut loc pe data de 2 august în regiunile țării.

Precipitațiile au afectat mai multe culturi agricole în localitățile din raioanele Fălești, Soroca, Criuleni, Telenești, Călărași, Bălți, Glodeni, Râșcani, Sângerei, Ungheni, Dubăsari

Astfel, în raionul Fălești în satele Pruteni, Pârlița, Risipeni și Popovca, în urma ploii torențiale însoțită de vânt puternic și grindină au fost afectate circa 403 ha de diverse culturi agricole, iar în localitatea Răuțel, au fost afectate 500 ha de  floarea soarelui.

Mai multe pagube cauzate de condiții meteorologice nefavorabile au fost raportate în localitățile Sinești, Măgurele, Coșeni, Țighira și Condrătești, raionul Ungheni.

În satul Sinești – au fost smulse și deteriorate circa 100 foi de ardezie de pe acoperișurile a 12 gospodării și au fost afectate circa 557 ha de culturi agricole inclusiv 15 ha de grâu, 340 ha de porumb, 202 ha de floarea soarelui.

Totodată, în localitatea Măgurele au fost afectate circa 215 ha de culturi agricole inclusiv 115 ha de porumb, 70 ha de floarea soarelui, 20 ha de viță de vie și 10 ha de lucernă.

‹ adv ›

De asemenea, pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate la Dubăsari și Călărași. Astfel conform datelor prezentate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale în satele Pârâta, Coșnița și Doroțcaia din Dubăsari precipitațiile au afectat 633 ha de culturi agricole, iar la Hoginești și Onișcani din raionul Călărași circa 279 ha.

La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.  

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›