‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaBrazilia și Argentina produc jumătate de soia din lume. SUA pierde tot mai mult...

Brazilia și Argentina produc jumătate de soia din lume. SUA pierde tot mai mult din poziție

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ponderea SUA în producția mondială de soia a scăzut pentru al doilea an, în timp ce doi concurenți din America de Sud au stabilit recorduri de producție, scrie Agriculture.com.

Brazilia și Argentina vor produce 53% din soia globală, cu o producție totală de 180 de milioane de tone în 2019/20, potrivit datelor USDA prezentate în raportul lunar WASDE.

Datorită suprafețelor record semănate, recolta de soia din Brazilia a fost estimată la 126 de milioane de tone. Peste 40% din recoltă a fost recoltată până la sfârșitul lunii februarie, iar randamentele au fost cu 6% mai mari decât norma, se arată în raportul USDA.

Brazilia este lider puternic în exporturile de soia și va fi, de asemenea, un mare producător de culturi în 2019/20.

Recolta din Argentina a fost estimată la 54 de milioane de tone, mai mare decât cea obținută în anul trecut. Creșterea se datorează condițiilor generale favorabile în zonele agricole cu venituri mari din centrul și nord-vestul regiunii, menționează analiștii USDA.

Între timp, în Statele Unite, din cauza celei mai umede primăveri din ultimii 25 de ani, recolta de soia este estimată 96,84 milioane tone, reprezentând 28% din recolta mondială de 341,5 milioane tone, (mai puțin comparativ cu 33% în 2018/19 și 35% în 2017/18).

‹ adv ›

FOTO: topculturism.ro; imagine simbol.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›