vineri, 12 aprilie, 2024
21.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeC.Î. Agrostoc, cel mai mare producător de semințe de grâu și orz din...

C.Î. Agrostoc, cel mai mare producător de semințe de grâu și orz din Moldova, anunță campania de comercializare

Recomandate

Cooperativa de Întreprinzător Agrostoc a inițiat campania de comercializare a materialului semincer de grâu și orz pentru noul sezon.

Soiurile de grâu disponibile pentru comercializare sunt prezentate în continuare:

Glosa, INCDA, Fundulea – soi de grâu precoce. Are rezistență bună la cădere, este rezistent la iernare, la secetă si arșiță și mai posedă și rezistență la încolțirea în spic. Talia plantei este semipitică, de 80-90 cm.

Ursita, INCDA, Fundulea – soi nou de grâu, timpuriu, aristat cu un potențial mare de recoltă de până la 11,9 t/ha. Talia plantei este medie, cuprinsă între 90-100 cm. Are rezistentă foarte bună la ger, la secetă şi arşiţă, rezistenţă bună la cădere şi la încolţirea în spic. 

Rezistenţă foarte bună la mălură, rezistenţă la mai multe rase  de rugină brună, rugină galbenă, făinare, rugină neagră; mijlociu rezistent la septorioză și fuzarioza spicelor. MMB- 38-42 g.

Voinic, INCDA, Fundulea – soi de grâu de toamnă potențial de producție foarte ridicat, 7- 9% peste soiul Glosa, linie de perspectivă precoce, rezistență la principalele boli foliare ale grâului.

Rezistență buna la temperaturi scăzute secetă, arșiță și cădere, rezistență îmbunătățită la încolțirea în spic. Calitate foarte bună de panificație. MMB 41-44 g. MH 79-82 kg/ha.

Mudristi, ISG Odesa – soi de tip intensiv, semitimpuriu. Prezintă rezistență la iernare, secetă și arșiță, precum și la principalele boli de cultură ale grâului. Înălțimea plantelor constituie 92-98 cm.

Recolta în testările oficiale de stat din Ucraina au depășit 95 q/ha. Spicul prezintă un număr impunător de boabe, până la 56-58. MMB poate depăși 45 g. Conținutul de proteină în boabe poate depăși 13,5%. Soiul este atribuit la grupa de soiuri  extraprețioase.

Storâția, ISG Odesa – soi de grâu de tip intensiv cu un potenţial înalt de recoltă 70 – 110 q/ha. Soi semitimpuriu cu perioada de vegetaţie 276-282  zile, de talie medie 95-105 cm.

Rezistenţă înaltă la secetă, căldură, polignire, scuturare. Rezistenţă bună la ger şi îngheţ, rugina brună și neagră, făinare, fuzarioza spicului. Rezistență medie la rugina galbenă și mălura comună. MMB 39-42 g. Norma de semănat 4,5 – 5,5 mln (seminţe germinabile) la ha.

Katrusea, ISG Odesa – soi de grâu de toamnă rezistent la cădere tolerant sa îngheț, secetă și arșiță. Rezistență la rugina brună, făinare și toleranță medie la septorioză. Perioada de vegetație 269-279 zile. Producția medie 5,5 t/ha. Conținutul de gluten este de 25,2%.  MMB: 43,2 -47,5.

Zolotocolosa, IFRG Kiev – soi de grâu de toamnă de talie mică, de tip intensiv. Grupa semitimpurie de maturitate. Prezintă o rezistență forte bună la polignire, principalii patogeni ai grâului de toamnă, încolțire a boabelor în spic, precum și la scuturare.

Conținutul de proteină în boabe poate depăși 14%, glutenul peste 30%. Recomandat pentru cultivarea în tehnologii intensive de cultivare a grâului de toamnă în toate regiunile Moldovei.

Blagodarca, ISG Odesa – soi de grâu de tip intensiv cu o universalitate de a creşte la diferite condiţii de agrofon. Potenţial genetic de recolta 115 – 120 q/ha. Soi semitardiv.

Potenţial sporit de înfraţire productivă. Rezistenţa foarte bună la iernare. Rezistenţă sporită la arşiţă şi secetă. Calitatea recoltei se incadrează în grupa grâului de calitatea înaltă. Conţinutul de gluten constituie 29- 31%.

Kuialnik, ISG Odesa – soi de grâu de tip intensiv cu un potenţial înalt de recoltă 67 – 100 q/ha. Soi timpuriu cu perioada de vegetaţie 273-281 zile. Este unul din cele mai preferate soiuri la producţia grâului de înaltă calitate.

Are rezistenţă bună la: polignire, secetă, scuturare, încolţire în spic. Rezistenţă înaltă la ger şi îngheţ. MMB 39-42 g. Norma de semănat 4,5 – 5,5 mln/ha.

Zîsk, ISG Odesa – soi grâu de tip intensiv, din grupa de maturitate semitimpurie. Talia plantelor este medie și poate să atingă 95-100 cm. 

Prezintă o rezistență înaltă la condițiile de iernare, secetă și  arșiță. Potențialul de recoltă depășește 100 q/ha. Conținutul de  proteină poate ajunge până la 14%.

Veteran, ISG Odesa – soi de grâu de tip superintensiv cu un potențial de recolta 86- 110 q/ha. Din grupa de maturitate semitimpurie.

Talie medie, înălțimea plantelor 98-107 cm. Rezistență peste medie la îngheț, rezistență înaltă la secetă, arșiță, polignire și scuturarea. Spicul este aristat, MMB 38-42. Recomandat pentru cultivarea cu tehnologie intensivă și convențională.

Spadcina, ISG Odesa – Soi de grâu cu creștere universala, cu potențial de recolta 110- 125 q/ha. Soi cu rezistență ridicată la îngheț și iernare,  temperatura critica la nodul de înfrățire iarna este de -18,5°C.

Rezistență înalta la secetă și arșiță. Spicul este aristat, MMB 38- 45 g. Are grad înalt de înfrățire și de regenerare rapidă în urma  daunelor cauzate de factorii negativi de mediu și dăunători.

Pokrovsca, ISG Odesa – soi de grâu superintensiv, rezistent la secete extreme. Se remarcă prin rezistență sporită și stabilă la ger și iernare, datorită unei perioade lungi de vernalizare 50-55 zile și a procesului îndelungat de călire a plantelor.

Potențialul înalt de adaptare al soiului Pokrovska asigură realizarea productivității și calității boabelor în diferite condiții de cultivare.

Jitnițea, ISG Odesa – soi de grâu superintensiv, cu potențial de recoltă 83-129 q/ha. Soi de talie mică 82 – 92 cm, excepțional de rezistent la polignire, rezistență ridicată la îngheț și iernare.

Rezistență la secetă, arșiță și la soluri acide și saline. Spicul este aristat, MMB 38,5-44 g. Face parte din grupul de grâu „puternic”, conținut de proteine 13,6-14,2%.

Semințe de orz disponibile:

Valkiria, ISG Odesa – soi de orz intensiv, cu precocitate semitimpurie, cu potențial înalt de recoltă 90-105 q/ha. Rezistent la iernare și îngheț, temperatura critică negativă în nodul de înfrățire este de -13°C.

Rezistent la secetă și scuturare. Frunzele nu sunt pubescente,  verzi, cu un strat ușor ceros în timpul înfrățirii. Bobul este de  mărime medie, cu MMB 37,8-39,5 g.

Deveatîi Val, ISG Odesa – orz facultativ, semitimpuriu. Potențial mare de recoltă. În testările oficiale de Stat din Ucraina recolta a constituit până la 10,6 tone/ha.

Prezintă o rezistență foarte bună la condițiile de iernare, secetă și arșiță. Prezintă rezistență genetică la tăciuni și măluri. Rezistență bună la polignire. Înălțimea plantelor constituie 115-125 cm.

Dostoinîi, ISG Odesa – soi de orz semitimpuriu, umblător, cu un potenţial înalt de recoltă de până la 120 q/ha. Grad înalt de înfrăţire în semănăturile de toamnă târzii, cât şi în cele de primăvară. 

Rezistent la polignire, secetă, îngheţ, făinare, tăciuni, rugini.  MMB 37-42 g. Norma de semănat 4,0-4,5 mln/ha.

Pentru mai multe detalii, accesați agrostoc.md sau apelați la numărul de telefon 069 079 039.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale