‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCare este prețul la ceapă în mai multe țări din Europa

Care este prețul la ceapă în mai multe țări din Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În acest sezon prețurile la ceapă în Ucraina au atins un nivel record din istoria independenței țării. Chiar și așa, prețul cepei ucrainene rămâne a fi unul din cele mai mici din Europa, potrivit analiștilor Asociației Horticole din Ucraina (UPOA).

Potrivit datelor agenției germane AMI, cea mai scumpă ceapă este în Olanda, acolo unde prețul acesteia ajunge la 0,40 euro/kg. În Spania, prețurile maxime pentru produsele sortate ating adesea 0,38 euro/kg.

Ceva mai ieftină este ceapa din Germania, agricultorii din această țară o vând la 0,34-0,37 euro/kg, în funcție de calitate.

În Austria, prețurile la ceapă variază de la 0,28-0,32 euro/kg.

În același timp, fermierii ucraineni vând deja ceapa de înaltă calitate la UAH 7-8/kg, adică la 0,22-0,25 euro/kg.

Cele mai mici prețuri la ceapă se înregistrează în Franța, unde producătorii sunt gata să o realizeze direct de pe câmp la un preț de 0,18-0,20 euro/kg.

‹ adv ›

Potrivit analiștilor, deocamdată prețul la ceapă în țările mai sus menționate va rămâne stabil. Totuși, ei sunt convinși că până la sfârșitul toamnei, prețul la această producție va crește. Mai mult, prețul cepei va depăși nivelul de anul trecut pe tot parcursul sezonului, deoarece, în acest an, în aproape toate țările europene s-a înregistrat o scădere a producției.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›