duminică, 19 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCarinata – o cultură excepțională pentru biomasă, disponibilă din toamnă fermierilor din România

Carinata – o cultură excepțională pentru biomasă, disponibilă din toamnă fermierilor din România

Recomandate

În contextul noilor obiective UE, necesității extinderii varietății de culturi incluse în asolament, dar și avantajelor oferite de acoperirea solului în condițiile secetelor frecvente, Nuseed vine cu o opțiune promițătoare – carinata.

Carinata (Brassica carinata) este combinația perfectă necesară fermierilor, care îmbină avantajele unei culturi de acoperire, oferind și boabe tehnice ca recoltă.

Începând cu acest an, carinata devine disponibilă în Europa, astfel, fermierii din România vor avea oportunitatea de a o cultiva începând cu toamna acestui an.

„Pe măsură ce Uniunea Europeană își intensifică eforturile de promovare a unei agriculturi sustenabile, carinata vine ca o soluție revoluționară.

Prin capacitatea sa de a se integra armonios în ciclurile de producție și de a oferi alternative energetice regenerabile, soluția noastră asigură o alternativă avantajoasă pentru fermieri”, menționează Teodor Cojocaru, manager vânzări Nuseed România și Republica Moldova.

Carinata ajută la înlocuirea combustibililor fosili pentru a reduce emisiile și a maximiza economiile. Plantele elimină carbonul din aer, iar rădăcinile îl reintroduc în sol.

Avantajele culturii sunt evidente, iar ținând cont de eforturile Nuseed de a oferi fermierilor soluții sustenabile inclusiv la capitolul oportunități de comercializare, acestea nu au fost trecute cu vederea nici în cazul noii culturi.

Am semnat un contract exclusiv cu British Petroleum, care va prelua toată cantitatea pe care o vom avea în Europa, ceea ce înseamnă un lanț închis și avantajos pentru fermieri”.

Carinata – caracteristici și avanjate evidente

Cultivarea carinatei poate fi realizată pe terenurile agricole existente (după recoltarea culturilor principale și înainte de cultura din sezonul următor, când câmpurile sunt de obicei goale și expuse eroziunii și pierderii de carbon).

Cultura ajută la protejarea terenurilor, la sechestrarea carbonului, la regenerarea solului și la îmbunătățirea condițiilor pentru următoarea cultură principală.

Nuseed Carinata a primit recunoașterea ICAO pentru reducerile de gaze cu efect de seră.

Este un înlocuitor scalabil și cu emisii reduse de carbon pentru uleiurile fosile, care permite sectoarelor de transport să reducă emisiile de carbon fără întârzierile, cheltuielile și amprenta de carbon generate de modernizarea flotelor existente.

Carinata are un conținut ridicat de acizi erucici și linoleici și mai puțin de 7% acizi grași saturați. Aceste caracteristici fac din ea un ulei industrial apreciat.

Deoarece lanțul său de 22 de atomi de carbon poate fi scindat în două hidrocarburi pentru biocombustibili, carinata poate fi transformată ușor într-un biocombustibil de înaltă calitate.

Astfel, carinata are potențialul de a contribui la satisfacerea cererii de energie regenerabilă, fără a înlocui culturile furajere și alimentare.

Pentru a afla mai multe despre soluțiile Nuseed, apelați la numărul de telefon 0727824538 sau transmiteți un mesaj la adresa [email protected].

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale