22 C
Chișinău
luni, 13 iulie, 2020
22 C
Chișinău
‹ adv ›

Cașcaval cu gust „european” produs în raionul Drochia

‹ sponsorizat ›

Recomandate

Licitație: Selectarea unei companii pentru elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural

În cadrul Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (PRRECI), finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi implementat de către Unitatea Consolidată...

Acarienii și minatorii – dăunători problemă ai livezilor!

În această iarnă, temperaturile mai ridicate decât în mod normal au determinat ca mulți dăunători să rămână, formând astfel o rezervă biologică...

Vinăriile din țară încep să-și deschidă ușile pentru oaspeți! Participă la unul dintre cele mai faine challenge-uri

Una câte una, vinăriile din țară au început să-și redeschidă ușile și să primească vizitatori. Cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, de...

AgroMeteo: Cod galben de vânt. Sunt așteptate averse cu descărcări

Serviciul Hidrometeorolorgic de Stat a emis pentru prima jumătate a zilei Cod galben de vânt pe întreg teritoriul țării. În perioada indicată...
‹ adv ›
‹ adv ›

Afacere cu gust de cașcaval la Pelinia, raionul Drochia. De mai bine de jumătate de an, familia Țurcanu produce brânzeturi din lapte de vaci, sută la sută naturale.

Ideea de produce cașcaval a apărut acum câțiva ani. Soții Țurcanu au renunțat la luxul orășenesc și s-au mutat cu traiul la țară, acolo unde au construit o fermă. La început produceau doar brânză de oi, iar mai apoi au decis să prepare și produse din lapte de vaci. Zilnic, din 500 de litri de lapte de vaci se produc 50 de kg de cașcaval, scrie Nordnews.md.

„De aici se începe procesul de prelucrare a laptelui. Dăm prin crintă, îl prelucrăm, aici se dau bacterile, cheagul tot aici și monitorizăm după panou să fie temperatura respectivă, 32, 36 de grade, în funcție de ceea ce facem. Apoi de aici se prelucrează în crinter. Laptele îl dăm în crintă, îl punem în forme, avem cașcaval care se pune sub greutăți. ”, a povestit Aliona Țurcanu.

Soții Țurcanu sunt ajutați de copii. Până nu demult, aceștia au muncit în Germania, iar toți banii câștigați i-au investit în afacere.

„Părinții aveau nevoie de ajutorul meu până la urmă. Din puținul pe care l-am câștigat am investit și eu, adică cu ce am putut.  Am avut o afacere proprie în domeniul construcției.”, a menționat Alexandru Țurcanu.

„Eu sunt ajutorul secundar, am un copil mic, când am posibilitate o ajut pe mămica. Ce ține de prelucrarea laptelui, curățarea cașcavalului din frigider. ”, a spus Iulia Țurcanu, nora.

‹ adv ›

Fabrica produce trei tipuri de cașcaval din lapte de vaci, telemea și brânză de oi.

„Aici avem cașcaval preparat după rețeta Caciotta, deja de o lună măturare, e un cașcaval gustos, de aceea și-l preparăm. Aici avem un cașcaval tare, dar un pic ajustat după rețeta noastră, nu pot să spun că are o denumire specială, l-am dat cu ceară și se păstrează mai bine. Acesta e un cașcaval după o rețetă din Bulgaria, încă nu i-am dat denumirea. ”, a precizat Aliona Țurcanu, antreprenor.

Un kilogram de cașcaval din lapte de vaci costă între 130 și 160 de lei.

‹ adv ›

Urmărește pe Instagramul Agrobiznes cele mai interesante imagini din fermele din Moldova ›

Video

‹ adv ›
(!) Urmărește Agrobiznes direct pe Viber, grupul de Facebook, canalul YouTube sau abonează-te la newsletter-ul săptămânal ›

Citește și ›

Cașcaval italian produs la Basarabeasca. Afacerea familiei Baciu revenită după 10 ani de trai în Italia

Familia Baciu din satul Sadaclia, Basarabeasca, au început să producă cașcaval italian Sălașul Baciului din anul 2017. Au 200 de oi care...
‹ adv ›

Advertoriale

Acarienii și minatorii – dăunători problemă ai livezilor!

În această iarnă, temperaturile mai ridicate decât în mod normal au determinat ca mulți dăunători să rămână, formând astfel o rezervă biologică...

VIDEO. Vinuri inedite cu Zorvec™ Vinabria™ – experiența Vinăriei Poiana

Pentru a produce vinuri de calitate, este nevoie și de o abordare pe măsură, iar protecției eficiente a culturii de viță de...
‹ adv ›

Recente

Locuitorii unui sat din nordul țării susțin că „statul le-a furat pământul”

Peste 20 de ani s-au trezit că statul „le-a furat pâmântul”. Este situația în care s-au pomenit mai mulți cotași din Chiurt,...

C.Î. Agrostoc angajează Șef de Producere – sector administrativ în Florești

C.Î. Agrostoc angajează șef de Producere-sector administrativ în satul Domulgeni, raionul Florești.Responsabilități:Implementarea managementului general al...

VIDEO. Vinuri inedite cu Zorvec™ Vinabria™ – experiența Vinăriei Poiana

Pentru a produce vinuri de calitate, este nevoie și de o abordare pe măsură, iar protecției eficiente a culturii de viță de...

Fermierii din Basarabeasca cer declararea stării excepționale produsă de secetă

Seceta hidrologică și pedologică înregistrată de luni bune în unele raioane din sudul țării continuă să producă pagube importante fermierilor. În mare...
‹ adv ›