‹ adv ›
duminică, 27 septembrie, 2020
21 C
Chișinău
‹ adv ›

Cașcaval cu gust „european” produs în raionul Drochia

‹ adv ›

Recente

În România se lansează AgTech TM by Agroland, primul program de dezvoltare a inovației în agricultură

AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură, se extinde...

Procedura de evidență a zilierilor ar putea fi simplificată. Se propune metoda „voucher”

După ce mai mulți agricultori au precizat că procedura de evidență a zilierilor este complicată, iar birocrația este la ordinea zilei în...

Struguri de masă, cu până la 40% mai puțini în acest an

În cel mult 2 săptămâni, viticultorii din țara noastră încheie campania de recoltare a strugurilor de masă.Potrivit lor,...

VIDEO. Slatava Grup, reprezentant oficial și exclusiv în R. Moldova al companiei Ningbo Sunjoy Agroscience

Ningbo Sunjoy Agroscience Co. Ltd este una dintre cele mai mari uzine de stat din China producătoare de pesticide.
‹ adv ›
‹ adv ›

Afacere cu gust de cașcaval la Pelinia, raionul Drochia. De mai bine de jumătate de an, familia Țurcanu produce brânzeturi din lapte de vaci, sută la sută naturale.

Ideea de produce cașcaval a apărut acum câțiva ani. Soții Țurcanu au renunțat la luxul orășenesc și s-au mutat cu traiul la țară, acolo unde au construit o fermă. La început produceau doar brânză de oi, iar mai apoi au decis să prepare și produse din lapte de vaci. Zilnic, din 500 de litri de lapte de vaci se produc 50 de kg de cașcaval, scrie Nordnews.md.

„De aici se începe procesul de prelucrare a laptelui. Dăm prin crintă, îl prelucrăm, aici se dau bacterile, cheagul tot aici și monitorizăm după panou să fie temperatura respectivă, 32, 36 de grade, în funcție de ceea ce facem. Apoi de aici se prelucrează în crinter. Laptele îl dăm în crintă, îl punem în forme, avem cașcaval care se pune sub greutăți. ”, a povestit Aliona Țurcanu.

Soții Țurcanu sunt ajutați de copii. Până nu demult, aceștia au muncit în Germania, iar toți banii câștigați i-au investit în afacere.

„Părinții aveau nevoie de ajutorul meu până la urmă. Din puținul pe care l-am câștigat am investit și eu, adică cu ce am putut.  Am avut o afacere proprie în domeniul construcției.”, a menționat Alexandru Țurcanu.

„Eu sunt ajutorul secundar, am un copil mic, când am posibilitate o ajut pe mămica. Ce ține de prelucrarea laptelui, curățarea cașcavalului din frigider. ”, a spus Iulia Țurcanu, nora.

‹ adv ›

Fabrica produce trei tipuri de cașcaval din lapte de vaci, telemea și brânză de oi.

„Aici avem cașcaval preparat după rețeta Caciotta, deja de o lună măturare, e un cașcaval gustos, de aceea și-l preparăm. Aici avem un cașcaval tare, dar un pic ajustat după rețeta noastră, nu pot să spun că are o denumire specială, l-am dat cu ceară și se păstrează mai bine. Acesta e un cașcaval după o rețetă din Bulgaria, încă nu i-am dat denumirea. ”, a precizat Aliona Țurcanu, antreprenor.

Un kilogram de cașcaval din lapte de vaci costă între 130 și 160 de lei.

Alăturați-vă grupului Agrobiznes Club pe Viber pentru a afla ultimele prețuri și informații despre vânzarea-cumpărarea produselor agricole, ofertele disponibile și stabili parteneriate cu producători sau cumpărători din zonă!

‹ adv ›

Citește și ›

Cașcaval italian produs la Basarabeasca. Afacerea familiei Baciu revenită după 10 ani de trai în Italia

Familia Baciu din satul Sadaclia, Basarabeasca, au început să producă cașcaval italian Sălașul Baciului din anul 2017. Au 200 de oi care...

Video

Advertoriale ›

Ion Cojocaru, legumicultor: „Investițiile în agricultură trebuie și pot fi făcute inteligent”

Legumicultura este o ramură tradițională pentru agricultura din țara noastră și afacerile  din acest domeniu pot deveni profitabile datorită investițiilor făcute inteligent....
00:07:21

VIDEO. Slatava Grup, reprezentant oficial și exclusiv în R. Moldova al companiei Ningbo Sunjoy Agroscience

Ningbo Sunjoy Agroscience Co. Ltd este una dintre cele mai mari uzine de stat din China producătoare de pesticide.
‹ adv ›

Info

Newsletter-ul Agrobiznes, în creștere. Avem 8.000 de abonați la moment

Dragi prieteni, Newsletter-ul pe care unii dintre voi îl primiți cu regularitate în fiecare luni și joi dimineață a ajuns să numere...

Webinar: Stimularea cooperării producătorilor și procesatorilor agricoli prin comunicare

Astăzi, 18 Septembrie 2020, începând cu orele 16:00, pe platforma de comunicare digitală ZOOM, se va desfășura cea de-a 3-a sesiune de...
‹ adv ›

Recomandate

Rusia, cel mai mare cultivator de sorg în Europa. Franța și Ungaria – pe locurile 2 și 3

În pofida climatului cu totul special din această primăvară, Europa a înregistrat în 2020 o creştere substanţială a suprafeţelor cultivate cu sorg,...

În România se lansează AgTech TM by Agroland, primul program de dezvoltare a inovației în agricultură

AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură, se extinde...

Un nou importator german interesat de prunele și pomușoarele moldovenești

Recent, un nou importator german a fost impresionat de gustul și calitatea fructelor moldovenești. Astfel, echipa sa a vizitat, acum o săptămână,...

Procedura de evidență a zilierilor ar putea fi simplificată. Se propune metoda „voucher”

După ce mai mulți agricultori au precizat că procedura de evidență a zilierilor este complicată, iar birocrația este la ordinea zilei în...
‹ adv ›