‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
34.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCâțiva cercetători din Florida dezvoltă robotul ce combate mai multe boli provocate de ciuperci...

Câțiva cercetători din Florida dezvoltă robotul ce combate mai multe boli provocate de ciuperci la căpșun

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de căpșuni ar putea avea în următorii ani opțiunea de a utiliza la cultura căpșunului un robot care folosește lumina ultravioletă pentru a ucide anumite tipuri de ciuperci. Acesta este în curs de dezvoltare la Centrul de Cercetare și Educație al Universității din Florida Gulf Coast, scrie Hortidaily.

„Robotul va ști unde să meargă, cu ce viteză să se deplaseze și ce să facă. Cu cât robotul este mai lent în mișcare, cu atât va fi mai mare cantitatea de lumină UV pe care o vor primi plantele. Deoarece mulți dintre germenii de infecție care afectează căpșunile au dezvoltat o rezistență la razele UV din lumina zilei, robotul va funcționa noaptea”, a explicat Rodrigo Onofre, studentul care lucrează la dezvoltarea robotului.

FOTO: hortidaily.com

Potrivit Nataliei Peres, cercetătorul principal al proiectului, noaptea mecanismul ce oferă rezistență bolilor este oprit, iar robotul va acționa anume atunci când patogenul devine sensibil. Ea a menționat că producătorii de căpșuni ar putea să utilizeze robotul în acest scop de câteva ori pe săptămână.

Robotul nu este eficient în combaterea tuturor bolilor provocate de ciuperci, însă poate fi aplicat pentru a combate mai multe din ele atât la cultura căpșunului, cât și alte culturi. Cu toate acestea, este posibil să treacă câțiva ani până atunci când robotul va fi disponibil în comerț.

FOTO: fox13news.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›