‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCCI a RM a dat start înscrierilor la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov

CCI a RM a dat start înscrierilor la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la  Brașov, ediția a IV-a.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea, a subliniat importanța acestui eveniment, evidențiind planurile de cooperare cu partenerii de peste Prut și estimând o prezență crescută a companiilor autohtone la evenimentele din România.

„Anul acesta estimăm un număr de peste 70 de companii autohtone participante din diverse domenii precum: industria agroalimentară, vinuri, produse cosmetice, textile, produse din sectorul construcției, mobilă etc., scopul cărora este promovarea exporturilor și stabilirea relațiilor de cooperare pentru penetrarea pieței Europene,” a menționat Sergiu Harea.

CCI a RM organizează evenimentul dat în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Ambasada Republicii Moldova în România.

Potrivit Președintelui CCI Brașov, Silviu Costea, luna iunie este una prielnică pentru evenimentul „Republica Moldova prezintă”, întru-cât regiunea este vizitată de persoane atât din România, cât și de peste hotare.

„Este o plăcere pentru mine, pentru toți brașoveni și pentru turiști să ne revedem în fiecare an în luna iunie cu producătorii din Republica Moldova.

Agenții economici din Brașov sunt interesați să descopere noi oportunități de afaceri, iar consumătorii, bineînțeles, în număr foarte mare vor fi prezenți în Piața Sfatului pentru a degusta  produsele alimentare și vinurile din Republica Moldova care sunt renumite în toata lumea”.

„Sunt sigur că ediția din acest an, va fi din nou una de succes și vom continuă această tradiție frumoasă și pe viitor pentru a dezvolta prietenii și parteneriate dintre mediul de afaceri din statele noastre”, a menționat  Bogdan Iancu, Inspector Relații Externe Primăria Brașov.

D-lui a menționat, că piața românească prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru comunitatea de afaceri din Republica Moldova, în special în ceea ce privește exportul produselor agricole din industria alimentară, industria ușoară, turism, comerț etc.

Suportul Ambasadei Republicii Moldova în România în organizarea expozițiilor este unul excepțional.

„România este un promotor și susținător al dezvoltării Republicii Moldova și principalul partener comercial, iar expozițiile produselor moldovenești vin doar în susținerea competitivității exportatorilor autohtoni, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în România, Excelenta Sa, Victor Chirilă.

‹ adv ›

„Republica Moldova Prezintă” la Brașov este o proiectare a evenimentului național organizat anual de CCI a RM – ,,Fabricat în Moldova” și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești, Baia Mare, organizate pentru prima dată în anul 2016.

Suntem fermi convinși că expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov va contura noi idei de proiecte de cooperare economică, și îndemnăm antreprenorii să ia parte activă la expoziția care va da posibilitatea stabilirii unor relații durabile de colaborare.

Această expoziție va fi deschisă publicului larg și va fi o oportunitate perfectă pentru vizitatorii din România de a descoperi și de a achiziționa produse autentice moldovenești, sprijinind în același timp producătorii autohtoni din Moldova.

‹ adv ›

Fiind la cea de-a IV-a ediție, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov se va desfășura în perioada 28 – 30 iunie 2024.

Evenimentul va avea loc sub cerul liber, în Piața Sfatului din Brașov, unde vor fi amplasate corturile pentru prezentări și degustări de produse autohtone.

Ceremonia de inaugurare va avea loc la data de 28 iunie 2024, ora 11:00, cu participarea unor invitați oficiali de pe ambele maluri ale Prutului.

În cadrul expoziției va fi organizat și un program cultural-artistic. Concertul va fi organizat în prima și a doua zi a evenimentului cu genericul „Hai să dam mână cu mână”, unde vor participa ansambluri de dansuri populare și soliști, care vor reprezenta valoarea culturală a Republicii Moldova în cel mai distinctiv mod.

Antreprenorii autohtoni sunt încurajați să participe la eveniment, urmând să se înregistreze până la data de 10 iunie 2024.

Cererile pot fi transmise la adresele de e-mail: [email protected][email protected] și [email protected].

Pentru informații suplimentare: Secția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții, la numerele de telefon: 022 21 07 25 / 23 84 10 / 21 07 25.

De menționat, că Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu suportul proiectului OPTIM a lansat recent un Program de formare a capacităților managerilor „Republica Moldova – România”.

Programul este dedicat antreprenorilor și managerilor de IMM-uri din Republica Moldova, interesați să dezvolte relații comerciale cu companii din România sau să inițieze proiecte comune de afaceri.

Programul de sporire a capacităților managerilor „Republica Moldova – România” include 2 etape:

  • Program intensiv de instruire online cu experți calificați din România, pe subiecte ce țin de cercetarea pieței UE, identificarea partenerilor, canalelor de distribuție, reglementările Uniunii Europene, etc.
  • Vizită de studiu în Brașov, România, pentru a studia piața românească și a identifica potențiali parteneri de afaceri. Vizita de studiu va include organizarea unui forum de afaceri, întrevederi bilaterale de afaceri, de afaceri (B2B), vizite individuale sau de grup la companii românești, etc.
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›