‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCe sume vor achita sub formă de contribuţii la asigurările sociale de stat zilierii

Ce sume vor achita sub formă de contribuţii la asigurările sociale de stat zilierii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a publicat o notă explicativă privind particularităţile calculării şi achitării contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii pentru anul 2020.

Documentul face şi precizări privind calcularea şi achitarea acestor contribuţii de către persoanele fizice care exercită activităţi în calitate de zilieri. Potrivit legislaţiei, zilierii virează contribuţia individuală de asigurări sociale conform taxei fixe.

Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 prevede că, contribuţia individuală de asigurări sociale de stat obligatorii (taxa fixă anuală) pentru zilieri este stabilită în mărime de 2.736 de lei. Astfel, suma lunară a contribuţiei individuale de asigurări sociale constituie 228 de lei, indiferent de numărul zilelor lucrate în luna respectivă.

Potrivit CNAS, zilierii urmează să vireze contribuţia individuală de asigurări sociale de stat obligatorii, în bază de contract individual încheiat cu Casa Naţională de Asigurări Sociale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›