‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 25 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChina este dispusă să extindă colaborarea cu Moldova în domeniul energiilor regenerabile

China este dispusă să extindă colaborarea cu Moldova în domeniul energiilor regenerabile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

China este dispusă să extindă și să aprofundeze colaborarea cu Moldova în domeniul energiilor regenerabile printr-o varietate de mijloace. Declarația a fost făcută de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Yan Wenbin, într-un interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat, scrie moldpres.md.

Potrivit oficialului, țara noastră a fost afectată de probleme legate de aprovizionarea cu energie, mai ales în ultimii ani.

„China este un lider global în domeniul dezvoltării energiei regenerabile, dispune de capacități semnificative în cercetarea și dezvoltarea, producția de echipamente, construcții de inginerie și colaborări externe în ceea ce privește tehnologia fotovoltaică, vehiculele electrice, energia eoliană și în alte domenii conexe, având tehnologie de înaltă calitate, cu un raport calitate-preț excelent, și, în plus, este sigură și fiabilă. Diversificarea surselor de energie prin dezvoltarea și utilizarea energiilor regenerabile este, fără îndoială, o cale importantă pentru R. Moldova de a atinge dezvoltarea durabilă a sectorului energetic”, a spus Yan Wenbin.

Ambasadorul a subliniat că relațiile de cooperarea dintre China și Moldova în domeniul dezvoltării noilor energii are deja o bază solidă.

„Parcul fotovoltaic de la Criuleni, construit cu sprijinul Chinei, a fost pus în funcțiune la începutul anului 2022 și rămâne a fi cea mai mare centrală solară din Moldova. Aceasta funcționează în mod stabil și susține dezvoltarea economică locală și bunăstarea comunităților locale. Din câte știu, în Moldova funcționează numeroase alte centrale solare, mai mici ca dimensiune, cu tehnologie și echipamente la fel aduse din China”, a afirmat Yan Wenbin.

De asemenea, oficialul a remarcat că țara sa este dispusă să extindă și să aprofundeze colaborarea cu Moldova în domeniul energiilor regenerabile printr-o varietate de mijloace, această perspectivă fiind plină de oportunități.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›