FOTO: pxhere.com

Consiliul Concurenței analizează notificarea depusă de către compania Carmez Processing SRL ce se referă la preluarea controlului asupra întreprinderii Avicola Farm Meat SRL. Potrivit Consiliului Concurenţei, Carmez Processing SRL activează în domeniul producerii, prelucrării și conservării cărnii și a produselor din carne, iar Avicola Farm Meat este specializată pe creșterea păsărilor pentru carne, scrie Mold-street.

„În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea Concurenţei şi Regulamentul privind concentrările economice”, se arată în comunicatul autorităţii.

Totodată, Consiliul anunţă că este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Datele Agenţiei Servicii Publice arată că ambele firme practic fac parte din acelaşi grup de companii, controlate de milionarul moldovean Vasile Dragan. Astfel, Carmez Processing SRL are un capital social de 27,66 milioane lei, deţinut de Ducates Grup SRL, care are un singur asociat – Vasile Dragan.

Radion Melnic, administratorul Carmez, a refuzat să ofere detalii sau comentarii privind operaţiunea de preluare, dar a promis să o facă după finalizarea tranzacţiei.

În grupul de companii controlate de Ducates intră reţeaua de magazine Linella, trei vinării şi doi producători de carne, inclusiv Carmez Processing SRL, care anterior se numea Farm Meat Processing SRL şi care deţine 47,9% din acţiunile Avicola Farm Meat SRL.

Respectiv, Carmez Processing ar urma să preia cota de 52,1% deţinută de Ivan Zatic prin firma Eco Home Construct SRL. Carmez Holding are o cifră de afaceri de circa 400 milioane lei pe an şi peste 400 de angajaţi, fiind una dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa cărnii din Moldova.

Cifra de afaceri a Avicola Farm Meat este de circa 10 ori mai mică, dar, potrivit proprietarilor, ar fi una dintre cele mai moderne din ţară.

Menţionăm că, beneficiarul final, Vasile Dragan, deţine unul dintre cei mai mari producători de vinuri spumante din Rusia, dar şi o vinărie în Italia, care produce Proseco. Câţiva ani el a figurat în clasamentul celor mai bogați oameni de afaceri din Sankt Petersburg.

Pentru gestionarea numeroaselor companii şi afaceri, Vasile Dragan a creat şi un holding – Dragan Group, care concentrează mai multe companii, fiind unul dintre cele mai mari din ţară.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here