‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCirca 15 mii de pomi fructiferi, fără acte de proveniență, urmau să ajungă din...

Circa 15 mii de pomi fructiferi, fără acte de proveniență, urmau să ajungă din Moldova pe piața din România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aproximativ 15 mii de puieţi de pomi fructiferi transportaţi fără acte de provenienţă au fost subiectul încălcării legislaţiei frontaliere. Incidentele, consemnate în ultimele 24 de ore, sunt documentate de către angajaţii din cadrul Direcţiei regionale Sud.

În dimineaţa zilei de 23 februarie echipa mobilă a Direcţiei regionale Sud, conform unor informaţii operative, au stopat, în apropierea de satul Giurgiuleşti două Mercedesuri Sprinter, cu numere de înmatriculare româneşti. În urma verificărilor mijloacelor de transport s-a stabilit că acestea transportă aproximativ 15 mii de puieţi de pomi fructiferi de diferite soiuri, fără acte de provenienţă. Cele cinci persoane, aflate în microbuz, sunt locuitori ai raionului Căuşeni.

Bărbaţii au declarat că pomii au fost procuraţi de la proprietarul unei gospodării ţărăneşti, din raionul Căuşeni. Ulterior, prin intermediul unui cetăţean român, puieţii urmau să ajungă, prin mai multe tranşe, pe piaţa din România. Cazul a fost transmis organelor de competenţă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi atragerea la răspundere.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›