‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCirca 350 de antreprenori autohtoni vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției...

Circa 350 de antreprenori autohtoni vor participa la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2024

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Produsele și serviciile a cca 350 de antreprenori din țara noastră vor participa, în perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2024, la CIE Moldexpo (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1), la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. 

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea, a anunțat că ceremonia oficială de inaugurare a expoziției va avea loc la data de 31 ianuarie 2024, ora 11:30, în incinta Pavilionului Nr. 2 al CIE „Moldexpo”Agrobiznes este partener media al evenimentului.

„La cea de-a XXI-a ediție a celui mai așteptat eveniment expozițional, care poate fi, pe bună dreptate, denumit oglinda pieței moldovenești, vor participa, pe o suprafață de 2 800 mp, cca 350 de antreprenori autohtoni din  toate domeniile economiei naționale și regiunile țării.

În decursul anilor, evenimentul a trecut atât prin urcușuri, cât și prin coborâșuri. Cu toate acestea, expoziția a devenit imaginea businessului moldovenesc, locul reuniunii atât a specialiștilor, cât și a reprezentanților mediului de afaceri din țară.  

Ediția curentă se va desfășura sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!”, iar, începând cu anul 2024, evenimentul va fi reprezentat de un nou logo – harta Republicii Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia statului. 

Prin noul logo dorim să prezentăm aspirațiile țării pentru progres și dezvoltare. Acesta va servi drept un ambasador vizual pentru atragerea turiștilor și a investitorilor străini”, a punctat Sergiu Harea. 

Ana Sochircă, Şef secția Formare Antreprenorială, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului  (ODA):

„Și în acest an, instituția pe care o reprezint este alături de organizatorii și participanții expoziției, astfel ODA contribuie la susținerea antreprenorilor prin rambursarea parțială a cheltuielilor care sunt suportate de agenții economici.

Organizația va rambursa 100% din taxa de înregistrare pentru participarea la expoziție și pâna la 50% din costul spațiului expozițional.

Țin să menționez că ODA este un partener de încredere al acestui eveniment de mai bine de 10 ani, reușind să ofere suport la cca 500 de antreprenori pe tot acest parcurs”. 

Vadim Culea, Șef Departamentul Vânzări, Moldova-Agroindbank (maib):

„Susținerea IMM-urilor este o prioritate pentru maib, iar producătorii sunt un segment central, cărora le vom oferi suport și în acest an.

Ne am propus să promovăm pe parcursul expoziției produsele noastre, pentru ca antreprenorii să câștige timp, bani, noi segmente de piață și inovații.

Totodată, pe parcursul evenimentelor le vom vorbi antreprenorilor despre serviciile noastre noi, precum deservirea curentă și credite speciale”. 

Președintele CCI a mai anunțat că în cadrul ediției curente a expoziției „Fabricat în Moldova”, vizitatorii vor putea întâlni circa 45 de companii participante noi, aici vorbim atât de producători din domeniul textil, industrial, alimentar, dar și prestatori de servicii.

Standurile acestora le găsiți în cele 2 pavilioane  expoziționale. 

‹ adv ›

La expoziție se preconizează că vor fi peste 60 000 de vizitatori. Printre delegații oficiale de vizitatori străini se vor regăsi reprezentanți din România, Ucraina, Polonia, Italia, Franța, Macedonia de Nord, Turcia, China.

Țara invitată la această ediție este Italia, unde va avea un stand reprezentativ cu companii italiene, care își  desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Noutatea ediției curente o constituie organizarea unei Conferințe internaționale dedicată achizițiilor publice  durabile, la care vor participa reprezentanți din România, Ucraina, Polonia, Franța, Macedonia de Nord. 

‹ adv ›

Totodată, parte a programului de afaceri va fi și Forumul de afaceri Republica Moldova-România. 

Expoziţia va fi amplasată sectorial, în dependență de profilul de activitate și spre regret, din cauza unor  avarieri a pavilionului 3, doar în pavilionul central și pavilionul 2, după cum urmează: 

  • Pavilionul Central: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 15 raioane din republică, printre care: Hîncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Râșcani, Cimișlia, Strășeni, Ștefan-Vodă, Cahul, Căușeni, UTA Găgăuzia și  altele.

În cadrul edițiilor precedente tot mai multe consilii raionale s-au mobilizat ocupând suprafețe din ce în ce mai mari și au adunat cei mai buni producători autohtoni locali care vor reprezenta cu mândrie raionul de  unde provin.  

  • Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, precum și alte bunuri de larg consum. Aici vor fi concentrate cei mai buni producători de textile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova.  
  • Zona expozițională deschisă: corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, catering. 

La expoziție vor participa și instituțiile publice prestatoare de servicii, precum ANOFM, ODA, instituții bancare, organizații non-guvernamentale, meșterii populari, etc. 

Cât despre programul de afaceri, acesta se va desfășura în toate zilelele expoziției.

Astfel, se invită mediul de afaceri să participe, gratuit, la seminare, prezentări, traininguri si workshopuri. Programul de afaceri poate fi urmărit aici

Totodată, în cadrul programului cultural, cu suportul Primăriei mun. Chișinău, în toate zilele expoziției vor evolua ansamblurile etno-folclorice, precum și recitaluri ale artiștilor autohtoni de muzică ușoară.

La această ediție se remarcă și prezența ansamblurilor de cântece și dansuri din raionul Criuleni, sub egida Consiliului Raional Criuleni. 

Stimați vizitatori, cu suportul Primăriei Chișinău, în perioada 31 ianuarie- 04 februarie 2024, între orele 10:00 – 17:00, va activa ruta temporară de autobuz „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt – Centrul Internațional Expozițional „MOLDEXPO”, pentru transportarea, gratuită, a cetățenilor și oaspeților  capitalei către pavilioanele Expoziției „Fabricat în Moldova”. 

Ruta de autobuz va efectua curse spre și dinspre C.I.E. „MOLDEXPO”, conform următorului itinerar: 

  • TUR: str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – str. Alexei Șciusev – str. Constantin Stere – str. Vasile Lupu  – str. Grigore Alexandrescu („Moldexpo”). 
  • RETUR: str. Grigore Alexandrescu – str. Vasile Lupu – str. Constantin Stere – str. Alexei Șciusev – bd.  Ștefan cel Mare și Sfânt. 

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” 2024 este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu ODA.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›