joi, 16 mai, 2024
9.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCombina DEUTZ-FAHR C7206 TS: eficientă, economă, universală

Combina DEUTZ-FAHR C7206 TS: eficientă, economă, universală

Recomandate

DEUTZ-FAHR, unul dintre liderii în producția de combine agricole, aduce în atenția fermierilor combina C7206 TS – ce se remarcă prin performanță și fiabilitate superioară.

Modelul C7206 TS, impresionează prin caracteristicile sale tehnice și designul elegant. Aceasta este disponibilă în cadrul distribuitorului exclusiv Deutz-Fahr în Republica Moldova – Agromotor Premium.

În continuare, vorbim despre principalele caracteristici tehnice ale acesteia, care vă vor oferi posibilitatea să obține rezultate maxime în campaniile de recoltat.

Sistem de treierat și separare

Batatorul

Batatorul lat, cu diametrul de 600 mm, măsoara 1,52 m lățime pentru modelele cu 6 scuturători (C7206, C7206 TS, C7206 TSB).

Ambele variante sunt echipate cu opt bare (montate cu șurub pentru înlocuirea rapidă și ușoară) pentru un proces perfect de treierat.

Elevatorul central și configurația sistemului de treier asigură livrarea produsului către tambur într-un flux uniform și fără blocaj.

O deschidere deasupra canalului de alimentare facilitează întreținerea.

Contrabatator segmentat

Pentru versatilitatea mai mare a seriei C7206 TS un contrabatator opțional cu mai multe segmente (diametrul firului de 4 mm) conceput special pentru a permite reconfigurarea imediată a combinei atunci când este necesar pentru diferite culturi: segmentele contrabatatorului sunt pur și simplu îndepărtate prin deschiderea elementelor de prindere și înlocuite cu segmente specifice pentru următoarea cultura.

Contrabatatorul are cincisprezece bare dispuse cu un unghi de 121°, pentru o eficiență superlativă de treier și separare.

Distanțele de intrare și ieșire dintre contrabatator și batatorul din față și din spate sunt reglabile independent de motoare electrice controlate de sistemul Commander Control.

Pentru culturile care sunt deosebit de dificil de treierat, este disponibil un set de plăci de acoperire montate manual.

Reductor batator

Batatorul este echipat cu o transmisie robustă cu viteze reglate electronic într-un interval de la 420 la 1.250 rpm, pentru a permite operatorului să aleagă viteza ideală pentru fiecare cultură.

În timp ce un sistem automat de pretensionare a transmisiei cu viteză variabilă protejează curelele și batatorul împotriva supraîncărcării.

Pentru culturile deosebit de delicate, este disponibil un reductor suplimentar care se potrivește cu ușurință pe partea cu flanșă a batatorului. Această unitate reduce viteza de funcționare de la intervalul standard de 420 – 1.250 rpm la un interval cuprins între 210 – 625 rpm.

Turbo-separator

Modelele C7206 TS sunt echipate cu un turboseparator cu diametrul de 600 mm cu zece bare dințate, ceea ce crește productivitatea cu până la 20%.

Sistemul folosește forța centrifugă și o plasă suplimentară (cu o distanță de 40 mm), care adaugă 0,81 m² de suprafața combinei de recoltat pentru 5 variante de scuturători de paie sau de la 0,97 m² până la 6 variante de scuturători de paie, pentru a asigura o separare optimă a boabelor, chiar și în cele mai dificile condiții.

Turbo-separatorul poate fi setat electronic în cinci poziții diferite (pentru o mișcare a tamburului de la 25 la 65 mm) și funcționează la două viteze: 775 rpm pentru culturile cu semințe mai mici și 410 rpm pentru culturile cu semințe mai grele.

Sistem de curățare

Planul înclinat

Planul oscilant cu lungime de 1,85 m asigură o stratificare perfectă de paie și pleava care, fiind mai ușoară decât boabele, este imediat suflată la contactul cu fluxul de aer generat de ventilator; un efect care îmbunătățește semnificativ curățenia produsului finit.

Configurația în cascadă asigură rezultate excelente de curătare, evitând riscul supraîncărcării sitelor fără a sacrifica productivitatea.

Planul înclinat este ușor de îndepărtat din combina de recoltat, minimizând timpii de întreținere și simplificând operațiunile necesare pentru reconfigurarea mașinii pentru o altă cultură.

Site și sistem de ventilație

Un sistem ingenios asigură că sitele funcționeaza eficient și silențios pentru o productivitate maximă.

Transmisia externă pentru site și planul înclinat reduce la jumătate presiunea asupra sistemului de cernere și este ușor de întreținut.

Mișcarea opusă a sitelor împiedică acumularea reziduurilor de paie și blocarea sitelor în sine. Sitele sunt dispuse pe două niveluri (cu o sită superioară și una inferioară) pentru o acțiune inițială de curățare intensă urmată de o a doua acțiune mai fină.

Extensia reglabilă a sitei superioare optimizează volumul de recuperare a cerealelor și ca urmare, performanța combinei de recoltat.

Deschiderea sitelor este controlată mecanic de la pârghiile situate direct pe nivelul superior al sitei sau cu un sistem electric opțional de pe maneta de control Commander.

Folosind senzori dubli și o bară de control care se extinde pe toată lățimea sitelor, sistemul de control al performanței asigură monitorizarea precisă a productivității combinei.

Turbina

Turbina de înaltă performantă (400 mm diametru) cu 44 palete aspiră aer pe toată lățimea combinei. Viteza turbinei este reglabilă electric într-un interval de la 480 la 980 rpm.

Volumul transversal al fluxului de aer este controlat de deflectoare care permit sau întârzie livrarea aerului către sită. Aerul este distribuit uniform pe toată lățimea sitelor.

DGR

După cum sugerează și numele, sistemul DGR (retur dublu de cereale) constă în două sisteme separate de recuperare a cerealelor, câte unul pe fiecare parte a combinei.

Sistemul de recuperare DEUTZ-FAHR redistribuie materialul pe sita de preparare a cerealelor. Această soluție previne riscul supraîncărcării sistemului de treierat, pentru funcționarea neîntreruptă pe câmp și evitarea risipei de produs de la scuturători.

DGR folosește elemente de frecare (interschimbabile pentru diferite culturi) pentru a exercita o acțiune suplimentară de treierat asupra boabelor recuperate.

Rata de recuperare este monitorizată continuu și un semnal de alarmă avertizează asupra condițiilor de suprasarcină.

Modulul CCM include o funcție de monitorizare a recuperării care maximizează și mai mult performanța mașinii.

Transportul recoltei

Modelele  C7206 (cu 6 scuturători de paie) au buncăr de 9.500 de litri. Buncărul este alimentat de elevatorul de cereale care are o articulație pentru a minimiza riscul de mărunțire a cerealelor, precum și pentru a asigura umplerea optimă în orice unghi.

Nivelul din buncăr este observabil printr-o fereastra din cabină, în timp ce calitatea boabelor poate fi verificată printr-o trapă externă de prelevare a cerealelor.

Doi senzori activează un indicator luminos și un semnal sonor de avertizare pentru a-l informa pe operator că buncărul este plin și că este necesar să se apropie cu tractorul de combină pentru descărcarea cerealelor în remorcă.

Descărcare

Capacitate de descărcare de 90 l/sec. asigură golirea rapidă a buncărului, în timp ce viteza de descărcare este reglabilă cu ajutorul deflectoarelor din buncăr aflate lângă melcul de descărcare.

Tubul de descărcare cu o înălțime de 4,5 metri permite ca buncărul să poată fi golit chiar și în timpul mersului și permite transferul cu ușurință a produsului chiar și în remorci mari.

Disponibil în lungimi de 5 – 5,6 sau 6 metri și cu o mobilitate generoasă de 1100 permite combinei să lucreze cu o gamă largă de lățimi de heder și asigură operatorului o vedere clară asupra procesului de descărcare tot timpul.

Deschiderea și închiderea tubului de descărcare pot fi controlate cu ușurință din cabina prin intermediul Commander Control.

Gestionarea paielor

Tocător de paie

Tocătorul de paie integrat este echipat cu un rotor cu 48 de lame de tăiere dispuse pe 4 rânduri la modelele cu 5 scuturători sau cu 60 de lame la modelele cu 6 scuturători. Lamele sunt zimțate și curbate.

Această configurație produce un flux de aer care împrăștie materialul uniform pe întreaga suprafață a hederelor și poate fi reglat cu deflectoare controlate manual (un sistem de reglare electrică este disponibil opțional).

Sistemul poate fi setat să toace paie sau porumb prin simpla acționare a două manete, fără a necesita reductoare suplimentare pentru tocarea culturilor mai grele.

Pozitia contra-cuțitelor este reglabilă pentru a obține gradul de tocare necesar.

Împrăștietoare de pleavă

La fel ca tocatorul de paie, împrăștietoarele de pleavă sunt concepute pentru a distribui materialul chiar și de la cel mai mare heder, pentru o amestecare perfectă a materialului tocat.

Planul de transfer (care transferă produsul de prelucrat) asigură o distribuție uniformă pentru pleavă, în timp ce un transportor cu jgheaburi metalice directionează pleava către rotoarele cu patru pale.

Lamele de pe rotoare includ deflectoare specifice care reglează fluxul de aer pentru rezultate de distribuție superlative fără cerințe de putere foarte mari, în timp ce unghiul distribuitorului de pleavă este reglabil pentru a asigura o distribuție ideală cu diferite culturi.

Transmisie hidraulică

Motorul unei combine de recoltat nu trebuie doar să fie suficient de puternic pentru a îndeplini cerințele de performanță și funcționare ale mașinii în sine, ci și pentru a opera echipamente suplimentare și unelte opționale, cum ar fi tocătoare de paie, echipament pentru recoltat porumb, tocătoare de tulpini etc.

De asemenea, trebuie să asigure o rezervă de cuplu adecvată pentru a asigura o funcționare sigură chiar și în condiții solicitante, fără pierderi în viteza sistemului de treierat.

Noile modele ale gamei C7000 ating niveluri de performanta de neegalat cu impact minim asupra mediului.

Motorul Deutz-Fahr de 7,7 litri produce până la 366 CP. 

Puterea este luată de la ambele capete ale arborelui cotit, făcând posibilă separarea funcțiilor hidraulice și mecanice și asigurând un sistem de transmisie directă fără pierderi de putere.

Acest lucru înseamnă că sunt utilizate mai puține curele de transmisie și că acestea sunt mai accesibile, reducând costurile de funcționare ale combinei de recoltat.

Transmisie cu patru trepte

Transmisia hidrostatică cu patru trepte permite operatorului să mențină viteza ideală pentru toate condițiile de recoltare și să ajusteze viteza în mod continuu prin intermediul manetei de lângă scaunul șoferului.

Raporturile transmisiei, distanțate ideal, asigură că există întotdeauna un cuplu suficient pentru a face față chiar și celor mai critice condiții de tracțiune.

Treptele reductorului și ale cutiei de viteze sunt suprapuse pentru a reduce zgomotul de funcționare fără a compromite durabilitatea și fiabilitatea sistemului de transmisie.

Sistem hidraulic de detectare a sarcinii

Sistemul hidraulic care echipează C7206 TS oferă fluxul ideal de ulei hidraulic pentru a alimenta toate funcțiile principale de control, asigurând în același timp precizie și finețe la superlativ.

Pompele sunt construite pentru o durabilitate și fiabilitate superioare și sunt dimensionate adecvat pentru a satisface orice cerere de putere.

Sistemul este cu senzor de încărcare și optimizează puterea și consumul de energie. Pompa hidraulică este controlată în raport cu sarcinî, astfel încât uleiul este livrat la presiunea și cantitateî solicitate în fiecare moment.

Cabina 

Noua cabină „Commander V” a fost proiectat pentru o vizibilitate excelentă, pentru a asigura o vedere clară a hederului și pentru a oferi un mediu de lucru spațios, confortabil și ergonomic, întruchipând punctele forte unice ale mărcii DEUTZ-FAHR.

Interiorul cabinei este proiectat atractiv, are culori plăcute vizual pentru un mediu relaxant și materiale moi la atingere. Scaunul operatorului are dimensiuni generoase, oferă susținere foarte bună și este complet reglabil (disponibil cu suspensie pneumatică sau mecanică) este complementul perfect pentru designul inovator al cabinei. O contribuție la vizibilitatea excelentă, de jur împrejur, este adusă și de coloana de direcție reglabilă continuu cu sistem de amortizor pe gaz.

Volanul este acoperit cu material anti-alunecare și modelat pentru o prindere sigură. Un sistem de aer condiționat permite șoferului să seteze temperatura și fluxul de aer în funcție de preferințele personale și să mențină un mediu de lucru confortabil în interiorul cabinei Commander V.

Finisajul de înaltă calitate adaugă o notă inimitabilă de eleganță premium la Commander V care echipeaza modelul C7206 TS.

Consola de control Commander

Modulul CCM (Combine Control Management), dispune de afisaj LED modern de 7” cu comenzi fizice și tactile, permite operatorului să seteze, să gestioneze și să monitorizeze fiecare parametru al combinei.

Acest lucru oferă operatorului control total asupra combinei, fie pe câmp, pe drum sau în atelier.

Funcția de monitorizare a performanței păstrează o evidență a utilizării mașinii și a muncii efectuate.

Afișarea alarmei și sistemul de memorie, împreună cu capacitatea de a înregistra configurații de lucru predefinite, reduc și mai mult timpii de întretinere și configurare, astfel încât C7206TS să fie întotdeauna productiv și gata de lucru.

Maneta de control Commander

Toate funcțiile transmisiei, rabatorului și hederului, precum și poziția și funcționarea tubului de descărcare a cerealelor sunt controlabile de pe maneta de control.

Designul ergonomic oferă operatorului un control precis și intuitiv asupra combinei de recoltat în deplină siguranță și la un nivel ridicat de confort.

Pachet de vizibilitate

Pentru a completa echipamentul standard, VISIBILITY PACK oferă un pachet și mai cuprinzător de lumini de lucru pentru a îmbunătăți vizibilitatea și a asigura o recoltare și mai precisă pe timp de noapte.

Oglinzile retrovizoare înalte cu două parabole pe suporturi telescopice reglabile electric fac conducerea mai sigură și mai relaxantă. Două girofaruri completează echipamentul standard.

Combinele de cereale din seria C7000 sunt echipate standard cu 4 lumini de lucru fixe care iluminează hederul și patru lumini de lucru direcționale; și cu două faruri de lucru în spate, un proiector în buncărul de cereale, un pe tubul de descărcare și două girofaruri care indică momentul în care buncărul este plin.

Opțional, pe plafonul cabinei pot fi instalate două lumini cu xenon pentru a mări zona iluminată.

Sistemul de Tăiere

Sistem de tăiere Schumacher

Rezultate de tăiere precise, curate, chiar și la volume mari de lucru. Heder de înaltă performanță (în lățimi standard de la 4,20 m până la 9,00 m și cu lățime variabilă de la 5 la 9 m) au o structură monolitică și sunt robuste și fiabile, cu distribuție și precizie superlativă a greutății.

Șnecul de alimentare cu diametru mare, cu spirale largi și degete distribuite elicoidal, asigură alimentarea continuă și transferul productiv al cerealelor. Un sistem extrem de eficient care manipulează și pregătește eficient boabele în fiecare etapă a procesului de la tăiere la transport și prelucrare, fără opriri și cu o precizie remarcabilă.

Autocontrol

Sistemul AUTOCONTROL corectează poziția hederului pentru a urmări perfect contururile terenului în toate condițiile posibile de recoltare.

Sistemul AUTOCONTROL folosește trei senzori diferiți pentru a menține înălțimea de tăiere constantă, flotația laterală și presiunea la sol: operatorul setează rapid acești parametri după cum este necesar din cabina, iar sistemul se ocupă automat de restul.

Rabator

Rabatorul este echipat cu șase bare, fiecare purtând un set de dinți din plastic extrem de elastici și flexibili, care sunt poziționați într-un unghi reglabil și pot fi înlocuiți individual și mult mai ușor de întreținut.

Rabatorul este montat pe brațe care culisează pe ghidaje din teflon (pentru reglarea hidraulică rapidă și precisă a înclinării dinților) și este, de asemenea, ușor reglabilă în poziție orizontală sau verticală față de cabină, pentru a satisface în mod ideal diferitele culturi și condiții de recoltare.

Rabatorul poate fi sincronizat cu viteza de înaintare. Odată ce operatorul setează inițial vitezele de lucru și ale tamburului de preluare, atunci când viteza de deplasare este ulterior mărită sau redusă, viteza tamburului de preluare este ajustată automat pentru a menține aceeași proporție între parametri.

Kituri speciale

Hederele DEUTZ-FAHR au fost proiectate pentru a fi versatile. Atât adaptorul pentru floarea-soarelui, cât și cel de rapiță se potrivesc cu ușurință pe bara de cereale originală pentru a prelungi și mai mult perioada de funcționare a combinei, pentru o recuperare și mai profitabilă a investiției dumneavoastră.

Acest prim kit constă din extensii speciale utilizate simultan împreună cu un cilindru neted (instalat în fața melcului de alimentare) și o rolă dințată (montată sub masa de tăiere în locul rabatorului, care este îndepărtat) pentru a recolta eficient și repede.

Extensia pentru rapiță este diferită de floarea-soarelui deoarece include și o extensie pentru masa și o lamă de tăiere verticală pe partea dreaptă a transmisiei hidraulice (sau cu o lamă pe partea stângă, opțional).

Elevator Central

Chiar și detaliile modelului C7206 TS sunt uimitoare: canalul de alimentare are trei bare alternative fixate pe trei lanțuri acționate de roți dințate pentru a preveni vibrațiile și pentru a permite utilizarea hederelor mari.

Acționarea se face printr-o curea trapezoidală cu două caneluri (o curea trapezoidală opțională cu trei caneluri este disponibilă pentru utilizarea cu hederele de porumb) pentru o transmisie eficientă a puterii cu zgomot minim.

Primul pas către rezultate perfecte de treierat.

Reglarea unghiului de tăiere

Unghiul de tăiere este reglat mecanic cu tiranți. Opțional este disponibil și un sistem electrohidraulic, care optimizează poziția hederului pentru direcția de deplasare și ajustează poziția acestuia ca răspuns la pante în sus sau în jos pentru a maximiza productivitatea.

Reversarea elevatorului central

Nu poți fi niciodata prea atent – ​​așa că și sistemul de tăiere și elevatorul modelului C7206 TS au o funcție de reversare.

Elevatorului are reversare electrică și ajută operatorul să remedieze blocajele mai rapid și mai ușor în cazul supraîncărcării canalului elevatorului sau a hederului.

Pentru mai multe detalii, accesează agromotorpremium.md.

Agromotor Premium
Agromotor Premium
Dealer oficial și exclusiv în Republica Moldova al brand-urilor germane Deutz-Fahr și Amazone, semănătorile Sola, utilajele italiene Sicma și balotierele italiene Mascar.

Citește și ›

Advertoriale