‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 4 mai, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCombinatului de vinuri Cricova i-a fost oferit premiul mare pentru merite deosebite în domeniul...

Combinatului de vinuri Cricova i-a fost oferit premiul mare pentru merite deosebite în domeniul vinificației în 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premiul mare pentru merite deosebite în domeniul vinificației în 2017 a fost oferit combinatului de vinuri Cricova. O decizie în acest sens a fost luată în ajunul sărbătorii Ziua națională a vinului de guvern, la propunerea comisiei de lucru speciale creată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, anunță InfoMarket.

Combinatul Cricova este o întreprindere de stat, administrată de Ministerul Agriculturii, membru al Asociației vitivinicole cu indicația protejată Codru. Întreprinderea este considerată de mulți ani drept un lider al vinificației moldovenești, care produce în decurs de 65 de ani vinuri de excepție, inclusiv spumante. Acestea sunt înalt apreciate de consumatori din Moldova și din străinătate, fapt confirmat de numeroasele distincții obținute la concursuri și expoziții internaționale. Întreprinderea deține peste 600 de ha de vii. Această suprafață urmează să fie extinsă până la 1000 de ha. În 2016, cramele de la Cricova au fost vizitate de aproximativ 59 mii de turiști.

Premiul mare pentru merite deosebite în domeniul vinificației este oferit anual, din 2002. Anul trecut, această distincție a fost obținută de Castelul Mimi, iar în 2015 – de Asconi. Este de menționat că primul Premiu mare a fost oferit anume combinatului Cricova, în 2002, când a fost marcat jubileul întreprinderii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›