‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCompania Ganea Group vrea să facă Moldova unul dintre cei mai mari producători de...

Compania Ganea Group vrea să facă Moldova unul dintre cei mai mari producători de miere din Europa

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fondatorul grupului de companii Ganea Group, Igor Ganea, va deschide prima stupină industrială în Moldova cu 6 mii de stupi. Prima stupină va fi lansată în Găgăuzia, mai apoi acesta planifică să construiască și altele pe teritoriul țării. Peste trei ani, conform calculelor sale, stupinele ar trebui să producă atâta miere cât produce acum toată Moldova, scrie Newsmaker.

Proiectul ambițios a fost prezentat în cadrul Forumului Invest Gagauzia, organizat în luna noiembrie. Planul de dezvoltare a fost deja elaborat și este proiectat pentru o perioadă de cinci ani. Acesta presupune extinderea treptată a stupinei până la 16 mii de stupi, crearea a peste 1000 de locuri de muncă, precum și instruirea angajaților de către apicultori cu renume mondial.

Una dintre activitățile grupului de companii Ganea Group este comerțul și producția de miere. Antreprenorul a deschis deja stupine industriale în Ucraina (8 mii de stupi) și în Kârgâzstan (6 mii de stupi) și lansează, de asemenea, o fabrică de prelucrare și ambalare a mierii în Andorra. Stupina industrială din Găgăuzia, pe care intenționează să o deschidă în primăvara viitoare, până la sfârșitul celui de-al treilea an, conform planului lui Igor Ganea, ar trebui să producă la fel de multă miere cât produce acum toată Moldova.

„Există foarte mulți apicultori în Moldova, dar aceștia nu cooperează și produc volume mici de miere, care nu acoperă cererea de export. Toate proiectele mele se bazează strict pe calcule, deși mulți spun că un număr foarte mare de factori nu sunt luați în considerare și toate acestea sunt un nonsens. Dar erorile nu pot fi omise total, iar calculele de bază sunt întotdeauna corecte. Acest lucru l-am înțeles anul acesta în Ucraina și Kârgâzstan, unde stabilirea clară a obiectivelor pe termen lung ne oferă o creștere stabilă. Poate nu vă vine să credeți, dar planul pentru întregul sezon, adică șapte luni, este elaborat cu o eroare de trei zile. Acesta este rezultatul unei munci fructuoase”, a menționat Igor Ganea.

Igor Ganea planifică să cumpere albinele din Ucraina, colaborând de mai mult timp cu Facultatea de apicultură a Institutului Agrar din Ucraina.

‹ adv ›

2 Comentarii

  1. Buna ziua mai intii si in primul rind tebuie sa se apuce sa sadeasca mai multe paduri ca sunt putine apoi sa-si extinda afacerea,si nustiu cine o sai daie voie cu asa numar de familii la noi.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›