- pub -
Mobiasbanca

Compania „Moldova Zahăr” a anunţat că părăseşte Asociaţia „Uniunea Producătorilor de Zahăr din Moldova”.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al companiei, Consiliul său de administrare a considerat că „această decizie a fost luată în urma unor îndelungate dezbateri pe interior, soldate cu concluzia că calitatea de membru în cadrul asociației menționate nu doar că nu este în beneficiul companiei, ci chiar contravine intereselor investitorului polonez”.

În documentul citat se menţionează că „experienţa pe piața moldovenească a zahărului și perioada în care a fost membru al Asociației permit să concluzioneze că „Uniunea s-a transformat, în timp, într-o structură aliniată exclusiv intereselor unui singur jucător din industrie, care deține și poziția dominantă pe piața moldovenească”.

„Astfel, nu regăsim în activitatea Asociației “Uniunea Producătorilor de Zahăr” din Republica Moldova îndeplinirea acelor atribuții statutare de protejare și reprezentare a intereselor tuturor membrilor săi. În acest sens, sunt protejate și promovate doar interesele unor membri aparte, mai ales în lumina faptului că președintele Asociației deține în același timp și funcția de președinte al Consiliului de administrare al ÎM ”Sudzucker Moldova” SA”, se arată în comunicat.

- pub -
Mobiasbanca

În document se spune că, în aceste condiții, decizia de a părăsi Uniunea Producătorilor de Zahăr se încadrează în necesitatea vitală a companiei de a-şi proteja investițiile din Republica Moldova și face parte din planul de acțiuni anticriză, stabilit de comun acord cu asociatul unic al ÎCS „Moldova Zahăr” SRL – Guvernul Republicii Polonia”.

- pub -
Adama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here