joi, 16 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeControlează eficient mana viței de vie cu Ridomil Gold® Combi

Controlează eficient mana viței de vie cu Ridomil Gold® Combi

Recomandate

Controlul manei la vița de vie, în special, în stadiile de dezvoltare vegetativă maximă ale plantei, necesită o atenție și abordare corectă și complexă.

Ridomil Gold® Combi, protecție de până la 14 zile

Syngenta vine cu soluția care asigură controlul preventiv și curativ al manei. Ridomil Gold® Combi protejează, după aplicare, vița de vie până la 14 zile.

Ridomil Gold® Combi, prin formula sa eficientă și activitatea combinată a substanțelor active folpet și metalaxil-M, asigură o protecție de durată împotriva manei, de la dezvoltarea lăstarilor și până la înflorire.

Noile creșteri – foliajul și ciorchinii, sunt protejate datorită acțiunii sistemice a substanței active metalaxil-M.

După aplicare, aceasta intră în circulație și este translocată acropetal spre apicele vegetative, protejând astfel părțile tinere și mai vulnerabile ale plantei. Metalaxil M se translocă și se distribuie foarte rapid în plantă, astfel protejând întreaga plantă într-un timp foarte scurt. 

Substanța activă folpet asigură prevenirea dezvoltării agentului patogen, având o acțiune de contact, acționând asupra miceliului, împiedicând germinarea și dezvoltarea ulterioară a ciupercii, prin blocarea respirației ciupercii la nivel celular.

Pentru o eficiență maximă în controlul manei la vița de vie, este recomandată aplicarea preventivă a Ridomil Gold® Combi, iar dacă ați ratat momentul optim de realizare a tratamentului, fungicidul vă oferă o flexibilitate de până la 72 de ore pentru aplicare de la apariția simptomelor.

Simptome ale manei la vița de vie

Important! Ridomil Gold® Combi oferă un plus de flexibilitate la aplicare, fiind compatibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor și îngrășămintelor foliare, cu excepţia produselor cu reacţie puternic alcalină.

Pentru o utilizare corectă, consultați eticheta produsului. La pregătirea soluției de stropit, adăugați în rezervor mai întâi produsele solide.

Se recomandă aplicarea ce asigură repartizarea uniformă a soluției de stropit, astfel încât plantele să fie în întregime acoperite, inclusiv pe partea inferioară a foliajului, pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Mai multe detalii despre produs aflați accescând acest link. Fungicidul îl găsiți la distribuitorii oficiali a produselor Syngenta în Republica Moldova.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale