duminică, 23 iunie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCooperativa Agrostoc - 148 de membri fermieri și 22 de ani ce confirmă importanța...

Cooperativa Agrostoc – 148 de membri fermieri și 22 de ani ce confirmă importanța cooperării

Recomandate

C.Î. Agrostoc a fost fondată pe data de 16 august 2001 de către 15 magazine agricole create în cadrul programului CNFA Agromagazine, la moment fiind una dintre cele mai mari cooperative nu doar din Moldova, ci și din regiune.

De-a lungul timpului, C.Î. Agrostoc a trecut prin multiple provocări și transformări, reușind să facă față acestora și să devină un model ce ține de eficiența reușitei colaborării.

La finele anului 2023, cooperativa de întreprinzător număra 148 de membri fermieri din diferite zone ale Moldovei, care au diferite suprafețe, reprezintă diferite ramuri ale agriculturii, un nivel diferit de dotare a fermelor și, pe de altă parte, un lucru comun – înțelegerea necesității cooperării pentru că, „Împreună au devenit mai puternici”.

„Avem deja peste 22 de ani de activitate – ani trăiți cu dedicație, pasiune și cu mult efort, C.Î. Agrostoc numărând 148 de membri. Fiecare dintre fermieri are posibilitatea să plece sau să devină membru, cooperativa fiind de tip deschis. Ne mândrim împreună cu fiecare realizare și suntem siguri că, anume datorită faptului că suntem uniți am ajuns la aceste realizări”, specifică Igor Tagadiuc, președintețe C.Î. Agrostoc.

Datorită dezvoltării diferitor proiecte, cooperativa a reușit să creeze peste 100 de locuri de muncă, vitale în special în mediul rural, să dezvolte propria producere a semințelor, să deschidă o hală de tratare a îngrășămintelor azotoase cu inhibitori, să devină proprietară a unui elevator și să-și poată proiecta noi planuri ambițioase pentru viitor – planuri, despre care vom vorbi în articolele următoare.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale