duminică, 23 iunie, 2024
30.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Vizită la prima hală de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase din Moldova

VIDEO. Vizită la prima hală de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase din Moldova

Recomandate

În decembrie 2020, C.Î. Agrostoc a anunțat despre deschiderea primei hale de tratare a îngrășămintelor cu inhibitori ai ureazei și nitrificării din Republica Moldova.

O astfel de tratare permite o utilizare mai de lungă durată a îngrășămintelor azotoase, pentru care, se cunoaște că, cantitatea de azot care se pierde prin levigare și volatilizare variază de la 20 până la 60%. Iar aceste cantități ajung să polueze solul și apele.

Astfel, utilizând îngrășăminte tratate cu inhibitori, se asigură utilizarea mai bună a azotului din îngrășăminte si diminuarea costurilor la producerea culturilor agricole.

După doi ani de activitate, pe lângă asigurarea membrilor cooperativei cu îngrășăminte de calitate și comercializarea pe teritoriul Moldovei, cooperativa a reușit să inițieze parteneriate externe și chiar să realizeze exporturi de îngrășăminte.

Pentru a povesti mai multe despre reușitele din ultimii doi, arăta cum au loc procesele de lucru la fabrică, C.Î. Agrostoc a organizat „Ziua Ușilor Deschise” pentru membrii și fermierii cu care colaborează.

Toți participanții, pe lângă faptul că au putut vedea procesul de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor, au beneficiat și de oferte speciale la achiziția îngrășămintelor și vouchere cadou.

Mai multe detalii aflați din videoul realizat la fața locului, iar pentru a discuta despre oferta C.Î. Agrostoc pentru noul sezon accesați acest link sau apelați la +373 69 079 039.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale