duminică, 23 iunie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCreștere de până la 60% în acest sezon pentru Corteva la vânzările de semințe...

Creștere de până la 60% în acest sezon pentru Corteva la vânzările de semințe pentru cultura porumbului

Recomandate

În noul sezon 2020, doi hibrizi de floarea soarelui, 4 hibrizi de porumb Pioneer®, dar și noi produse de uz fitosanitar vor completa portofoliul companiei Corteva Agriscience. Toate aceste noutăți, dar și recomandări viabile pentru acest an au fost prezentate în cadrul unui seminar dedicat materialului semincer și protecției pentru cultura mare, organizat recent în Republica Moldova.

Potrivit directorului de marketing Corteva Agriscience pentru România și Republica Moldova, Maria Cîrjă, compania oferă soluții complexe pentru cele mai cultivate culturi din țară. Iar la pachet cu recomandările experților din domeniu, acestea vor asigura randamente pe măsura așteptărilor.

„Peste 250 de fermieri au participat la eveniment, ceea ce este foarte important pentru noi. Am început sesiunea de lansare a produselor de protecție a plantelor și semințelor în Republica Moldova, prezentând noutățile companiei, dar și produse consacrate. Fermierii deja cunosc și apreciază portofoliul de semințe Pioneer® cât și produsele de protecție a plantelor Corteva. Au fost prezentate atât produse cunoscute de fermieri, dar care rămân actuale și în acest sezon, cât și produse noi, cum ar fi: hibrizi noi de floarea soarelui, porumb, sau produse de protecție a culturilor de câmp. Totodată, portofoliul de erbicide pentru cultura mare este unul complet și poate menține eficient sub control buruienile la culturile de grâu, porumb și floarea soarelui pe parcursul sezonului”, a explicat Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience pentru România și Republica Moldova.

Vezi și: LIVE VIDEO. Corteva Agriscience a prezentat noul său portofoliu de produse pentru 2020

De recolte de aproape 5 tone per hectar de floarea soarelui și 15 tone de porumb s-au bucurat unii fermieri din țară optând pentru hibrizii Pioneer®, dar și realizând o tehnologie de cultură ca la carte. Oleg Nistiriuc, reprezentantul Companiei Corteva în Republica Moldova, susține că genetica Pioneer® la pachet cu produsele Corteva Agriscience disponibile pentru producătorii din țară, permit fermierilor să obțină recolte deosebite și un profit peste măsura așteptărilor.

„Am organizat acest seminar pentru a prezenta fermierilor soluții eficiente pentru anul 2020. În cadrul evenimentului au participat atât fermieri, cât și distribuitorii companiei Corteva. An de an, producătorii optează pentru produsele noastre datoriță calității ireproșabile și chiar înregistrează recolte record la culturile consacrate precum floarea soarelui sau porumb. Avem înregistrate recolte de circa 5 tone per hectar la floarea soarelui și de peste 15 tone la porumb, cu o umiditate a boabelor de 14% și mai puțin. Genetica Pioneer® permite fermierilor să obțină randamente deosebite, dar contează foarte mult aspectele tehnologice, care au fost prezentate în cadrul seminarului. În acest sezon agricol, am înregistrat creșteri de vânzări de semințe pentru cultura porumbului cu 60% mai mari comparativ cu anul trecut, astfel, am crescut și echipa din necesitate de a asigura fermierii cu recomandări la timpul potrivit”.

În cadrul evenimentului, Ion Mutafa, marketing manager pe segmentul erbicide al companiei Corteva Agriscience a prezentat soluții eficiente de menținere sub control a buruienilor din culturile de cereale.

„În următoarea ședință de omologare va fi lansată o nouă substanță activă, care vine să facă față noilor provocări. În cadrul evenimentului, a fost prezentat spectrul de erbicide ce ține sub control buruienile din culturile de cereale. Am vorbit despre erbicide cunoscute pe piață, precum Starane, destinat combaterii buruienilor problemă precum Galium aparine sau volbură – buruieni problematice în cultura de cereale, dar și Cordus Plus pentru cultura porumbului. Pentru combaterea buruienilor graminee recomand erbicidul Pallas, care este perfect în condițiile în care se extind tot mai mult buruienile graminee anuale, cum ar fi iarba vântului, ovăscior sau obsigă în culturile de cereale”.

Noii hibrizi de floarea soarelui au fost prezentați de Andrei Ciocoiu, marketing manager pe segmentul de oleginoase Corteva Agriscience. Astfel, în acest sezon vor fi disponibili hibrizii P64LE136 și P64LE137 „ce vin să înlocuiască vechea gardă” oferind un plus de producție.

Pentru cultura porumbului, Mihai Valentin, marketing manager categoria porumb și soia Corteva Agriscience în România și Republica Moldova, a prezentat 4 hibrizi noi cu o productivitate net superioară de plus 10% producție medie, și anume:

  • P9610 – FAO 320, ce vine să înlocuiască hibridul celebru P9241, oferind o productivitate mai bună, însă cu caractere agronomice similare;
  • P9415 – FAO 340, hibrid Optimum® AQUAmax® cu o productivitate sporită, dar care necesită tehnologii medii și superioare, condiții de semi-umiditate și semiaride;
  • P9889 – FAO 350, succesorul hibridului P9903, fiind considerat unul dintre cei mai productivi hibrizi disponibili în portofoliul Pioneer®în această grupă de maturitate, care necesită o tehnologie bună și o densitate mai mare (cu circa 5 mii de boabe) la semănat;
  • P9978 – FAO 410, hibrid stabil și adaptat diferitelor condiții de cultură.

Iar despre combaterea eficientă a bolilor și dăunătorilor, din aceste culturi, în cadrul evenimentului a vorbit Ana Maria Pascariu, marketing manager segmentul fungicide și insecticide Corteva Agriscience, menționând în special eficacitatea fungicidului Tanos.

Compania Danistas-Plant din nordul republicii s-a dovedit a fi campioană în acest an la capitolul productivitatea culturii de floarea soarelui. Pe lângă hibrizi de calitate, producătorul are grijă să nu neglijeze nici tehnologia de creștere.

„Gestionăm circa 1400 de hectare de teren agricol, pe care anual producem culturi precum porumb, cartof, floarea soarelui, rapiță, grâu de toamnă, soia și orz. Semănăm semințe Pioneer® de circa 4 ani, iar produse de uz fitosanitar Corteva utilizăm de mai mulți ani. Apreciem calitatea produselor acestei companii. Am obținut unele dintre cele mai bune recolte datorită acestor hibrizi – 15,5 tone la porumb și 4,93 tone la floarea soarelui – un record atât pentru Republica Moldova cât și România”, a spus Baeșu Stanislav, reprezentantul Danistas-Plant.

Un alt client fidel al Companiei Corteva a devenit SRL Valea Sofiei din raionul Drochia.

„Produsele Companiei Corteva sunt de calitate și sunt mulțumit. Procurăm, în special, semințe de porumb, dar și floarea soarelui de mai mulți ani. Totodată, utilizăm erbicide și fungicide pentru protejarea acestor culturi. Cultivăm circa 50% din suprafața totală cu hibrizii Pioneer® și utilizăm circa 30% din cantitatea totală de produse de uz fitosanitar de la Corteva. În total, avem 2700 de hectare dintre care pe circa 500 de hectare semănăm anual floarea soarelui și pe 600-700 de hectare – porumb. Îmi plac rezultatele pe care le obțin și voi opta și în continuare pentru produsele Corteva Agriscience”, a conchis Ion Babără.

Amintim că, în luna martie Corteva Agriscience va organiza un seminar dedicat culturilor horticole – pomi fructiferi, viță de vie și legume.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale