‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 15 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDacă nu sunt aleși corect, pepenii verzi și galbeni pot prezenta pericol pentru sănătate

Dacă nu sunt aleși corect, pepenii verzi și galbeni pot prezenta pericol pentru sănătate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că, va verifica producţia de pepene verde şi galben, destinată vânzării, pentru a identifica conţinutul de nitraţi şi reziduuri de pesticide, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Până în prezent, au fost prelevate 32 de probe de pepeni verzi şi galbeni din cele 400 de probe pentru investigarea conţinutului de reziduuri de pesticide şi 272 de probe pentru investigarea conţinutului de nitraţi care urmează să fie supuse analizei în 2019.

Totodată, la plasarea pe piaţă atestarea corespunderii materiei prime agricole de origine vegetală, inclusiv a legumelor şi fructelor în stare proaspătă, cu normativele sanitare se efectuează în baza încercărilor efectuate de un laborator acreditat în acest sens. Iar la solicitarea agentului economic, corespunderea poate fi atestată suplimentar prin certificatul de inofensivitate.

ANSA recomandă cetăţenilor să cumpere fructe şi legume din locuri autorizate sau înregistrate de către Agenţie, iar consumatorul are dreptul să solicite de la comerciant un document care atestă inofensivitatea lor.

Agenția îndeamnă cumpărătorii să atragă atenţie ca fructele şi legumele procurate să fie sănătoase (fără urme de putregai sau cu alterări, din cauza cărora devin improprii pentru consum); fără materii străine vizibile (sol); fără deteriorări cauzate de dăunători care afectează pulpa; fără umezeală externă anormală; fără miros şi/sau gust străin.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›