„Dancu-Tabita” este o afacere de familie din raionul Hîncești, specializată în producția cașcavalului.
Dumitru Cravcencu, cel care a pus bazele afacerii, s-a inspirat de tehnologiile de preparare a cașcavalului studiate în Pennsylvania.
În urmă cu 20 de ani a adus acasă cunoștințele necesare pentru a produce cașcaval de calitate. În prezent, afacerea este dotată cu cinci metode inovatoare de producție.
Conștienți de importanța calității materiei prime în producția de cașcaval, membrii familiei au decis să-și asigure propria sursă de lapte.
Astfel, au procurat vaci de rasă locală și de import, punând bazele unei ferme care să le asigure calitatea și grăsimea laptelui necesar.
Cașcavalul „Dancu-Tabita” a devenit popular, ajungând în magazinele din țară. Totodată, familia este parte activă în proiecte sociale, oferind sprijin pentru copiii și bătrânii din regiune.
Echipa „Dancu-Tabita” numără în jur de 20 de angajați. Familia Cravcencu recunoaște că fără această echipă, succesul nu ar fi fost posibil.
Comentarii