‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDe astăzi au început controalele privind calitatea produselor alimentare în toate instituţiile de învăţământ...

De astăzi au început controalele privind calitatea produselor alimentare în toate instituţiile de învăţământ din ţară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Calitatea produselor alimentare din şcoli şi grădiniţe va fi evaluată de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranță Alimentară (ANSA) şi medicii igieniști. Noile controale încep astăzi în toate instituţiile de învăţământ din ţară.

Comisii mixte de control

Gheorghe Gaberi, director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a spus că decizia privind începerea controalelor a fost discutată săptămâna trecută împreună cu şefii direcţiilor raionale pentru siguranţa alimentelor şi cu şefii subdiviziunilor teritoriale de sănătate publică în problema evaluării situaţiei privind alimentaţia copiilor. Gaberi a explicat că aceste controale se vor face în comun cu alte autorități.

„Noi am stabilit o ordine de organizare a controalelor. S-au elaborat chestionare detaliate pe fiecare domeniu și am ajuns la o înțelegere că inspectarea instituțiilor preșcolare și școlare să fie efectuate de către o comisie mixtă în componența formată de reprezentantul ANSA, Centrul de Sănătate Publică și reprezentantul fondatorului instituției – dacă este școală atunci să fie Direcția Educația și Sport din raioane și municipii, dacă e grădiniță atunci reprezentantul primăriei”, a explicat Gaberi.

Directorul generala al ANSA susține că scopul controalelor constă în elaborarea unul raport complet, care ar arată starea exactă în care se află instituțiile de învățământ sub aspectul dotării tehnice, condițiilor de păstrare și prelucrare a produselor alimentare, starea sanitară și respectarea normelor a instituțiilor.

Acest raport va fi prezentat fondatorilor instituțiilor, iar ANSA nemijlocit va examina situția ce ține de respectarea normelor privind siguranța alimentelor.

Consultare

Gheorghe Gaberi a adăugat că această procedură trebuie să fie privită ca o consultare din partea inspectorilor care vor vizita fiecare instituție de învățământ.

Verificările vor dura până în data de 10 aprilie. Ulterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor prezenta rezultatele investigaţiilor. Totodată, autoritățile urmează să vină cu propuneri de modificare a legislației, pentru a înăspri controlul calității produselor alimentare livrate în școli și grădinițe.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›