vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDIOLSEM®: Promovăm prin produsele noastre o agricultură sustenabilă, eficientă și de încredere în Moldova 

DIOLSEM®: Promovăm prin produsele noastre o agricultură sustenabilă, eficientă și de încredere în Moldova 

Recomandate

Agricultura reprezintă unul dintre sectoarele cheie ale economiei din Moldova, iar fermierii au nevoie de inputuri de calitate pentru a-și asigura succesul și profitabilitatea culturilor. 

Produsele DIOLSEM® sunt create cu scopul de a fi sigure și eficiente în agricultură. Compania acordă o atenție deosebită dezvoltării și testării produselor sale pentru a se asigura că acestea îndeplinesc standardele de calitate și siguranță.

Loturile de testare ale companiei Diolsem:

În prezent, clienții companiei utilizează cu succes și obțin rezultate pozitive cu îngrășămintele foliare și pesticidele companiei: 

Fertilux Professional Zn + S®: îngrășământ solubil foliar sub formă de suspensie concentrată, conceput pentru a hrăni eficient plantele cu zinc.

Principala utilizare a produsului constă în prevenirea carenței de zinc prin furnizarea rapidă și uniformă a nutrienților către culturile sensibile cu deficit de zinc.

Fertilux Professional Universal®:  îngrășământ complex universal, potrivit pentru a hrăni eficient o gamă variată de culturi. Acesta furnizează nutrienții esențiali precum (N), (P) și (K), sprijinind astfel dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

Prin îmbunătățirea sistemului imunitar al plantelor, acest îngrășământ contribuie la obținerea culturilor de calitate superioară, asigurând randamente ridicate și o producție sustenabilă.

Fertilux Professional Bor®:  îngrășământ foliar lichid special conceput pentru prevenirea deficienței de bor. Un aspect important al acestui îngrășământ este forma de bor utilizată, care este boroetanolamina.

Recomandat în mod deosebit pentru culturile de rapiță, sfeclă de zahăr, porumb, cartofi, floarea-soarelui, legume și plante multianuale, deoarece aceste tipuri de plante sunt cunoscute pentru sensibilitatea lor crescută la deficiența de bor.

Fertilux Professional AlgoStim®: îngrășământ organo-mineral specializat sub formă de suspensie concentrată de alge marine „Ascophyllum Nodosum”.

Conține aminoacizi, vitamine, iod și hormoni naturali de creștere, îmbogățit cu (B), (Mn) și (Zn), elemente importante pentru dezvoltarea și sănătatea plantelor.

Unul dintre aspectele esențiale ale produsului este capacitatea sa de a stimula plantele în condiții de stres. Acest îngrășământ ajută la susținerea sistemului de apărare natural al plantelor împotriva factorilor biotici și abiotici. 

De asemenea, este benefic în condițiile de stres după erbicidare. Prin utilizarea acestui îngrășământ, plantele devin mai rezistente și prezintă o capacitate crescută de a face față stresului și de a-și menține sănătatea.

Gumat de kaliu Baikal®: suspensie concentrată obținută din leonardită, foarte bogată în humus (humat de potasiu). Conține 100% acizi humici naturali și are multiple beneficii pentru plante și sol.

Stimulează creșterea și dezvoltarea rădăcinilor, în special în solurile nisipoase și argiloase grele. De asemenea, activează microorganismele benefice din sol, deblochează nutrienții și îmbunătățește absorbția acestora de către plante. 

Epin®: stimulator de creștere, sistemic care conține substanța 24-epibrassinolid, cu un efect antistres pronunțat. Activează propriile funcții de protecție ale plantei, stimulează imunitatea plantei la un mediu agresiv.

Prin aplicarea regulată a Epin, plantele devin mai rezistente la temperaturile extreme, înghețuri, secetă și boli, plantele tratate cu acest produs oferă o recoltă cu 10 – 15% mai mare și este stimulată coacerea timpurie.

Maizo 105 OD®: erbicid postemergent utilizat în cultura porumbului pentru controlul buruienilor graminee anuale, multianuale și perene. Prezintă și o acțiune secundară antigerminativă, ceea ce înseamnă că inhibă germinarea semințelor de buruieni prezente în sol.

Aplicarea erbicidului se efectuează în fazele optime de dezvoltare recomandate (3-5 frunze) ale culturii, atunci când buruienile deja sunt prezente și amenință creșterea și dezvoltarea culturii de porumb.

Gramex 50 EC®: erbicid graminicid postemergent, selectiv utilizat pentru combaterea buruienilor graminee în culturile de floarea-soarelui și alte culturi.

O caracteristică distinctivă a Gramex-ului este selectivitatea foarte eficientă, acționând în mod selectiv asupra buruienilor graminee și evitând astfel daunele culturilor.

Are un spectru larg de acțiune împotriva buruienilor. Prin aplicarea sa în fazele de creștere ale culturii de floarea-soarelui, acest erbicid ajută la controlul eficient al buruienilor existente.

Cuprex 350SC®: fungicid pe bază de oxiclorură de cupru, utilizat pentru prevenirea și tratamentul plantelor împotriva bolilor fungice şi bacteriene.

Acesta acționează ca un fungicid de contact, ceea ce înseamnă că trebuie aplicat profilactic sau la primul semn de dezvoltare a bolii. Substanța activă din Cuprex 350SC conține oxiclorură de cupru, care formează un strat protector uniform pe plantele tratate, protejându-le împotriva fungilor, sporilor și bacteriilor.

Oxiclorura de cupru este absorbită de agenții patogeni în contact cu stratul protector, împiedicându-le germinarea și diviziunea celulară, reducând astfel răspândirea și dezvoltarea bolilor.

Cuproduo SC®: fungicid de contact sub formă de suspensie concentrată. Acesta acționează prin inhibarea germinării sporilor, blocarea procesului de respirație al patogenului, încetinirea biosintezei proteinelor și reducerea permeabilității membranelor.

Fungicidul Cuproduo SC conține două substanțe active care acționează sinergic pentru a preveni rapănul la speciile de măr și monilioza la prun. Aceste substanțe active au, de asemenea, eficiență în controlul manei la vița de vie.

Eurosulf  800 SC®: preparat de contact eficient, având ca bază sulf cu o concentrație de 800 g/l. Utilizat ca fungicid preventiv și curativ în lupta împotriva făinării în vii și livezi. Acest fungicid acționează asupra făinării prin două modalități distincte.

În primul rând, prezintă o acțiune de contact care se bazează pe contactul fizic între particulele de sulf și ciuperca patogenă, întrerupând astfel formarea de noi celule. În al doilea rând, acționează prin vapori, efectul fiind bazat pe proprietatea sulfului de a trece de la stare solidă la stare gazoasă.

DIOLSEM® dezvoltă și oferă o gamă largă de produse de uz fitosanitar și fertilizanți, pentru a răspunde nevoilor fermierilor. Produsele noi dezvoltate de companie, sunt supuse unui proces de testare atât în laborator cât și pe parcele experimentale în câmp, unde se simulează condițiile reale de cultivare.

Acest lucru permite evaluarea comportamentului produsului în diverse condiții de sol, climatice și de gestionare agronomică. Se analizează eficacitatea în controlul dăunătorilor, bolilor și buruienilor, efectul asupra randamentului și calității culturilor.

Prin colaborarea strânsă cu fermierii și experții din domeniu, DIOLSEM® își propune să ofere soluții agricole sustenabile și responsabile, adaptate nevoilor și cerințelor agriculturii moderne.

Diolsem
Diolsemhttps://diolsem.md
Compania Diolsem, fondată în 2005, este primul producător de fertilizanți și produse de uz fitosanitar în Republica Moldova, testate și omologate în țară.

Citește și ›

Advertoriale