joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDiolsem planifică să preia o tehnologie germană de producere a compostului

Diolsem planifică să preia o tehnologie germană de producere a compostului

Recomandate

Fiind o țară agricolă, poluarea solului este una dintre problemele actuale, globale, ce duce direct la scăderea randamentului și a calității recoltelor culturilor agricole.

Una din soluțiile de a îmbunătăți calitatea solului, este îmbogățirea lui cu compost, obținut din resturi organice, în scopul stimulării activității microorganismelor din sol.

Compania Diolsem® investește pentru identificarea și implementarea soluțiilor ce vin să îmbunătățească tehnologiilor existente la fabrică, astfel încât fermierii care optează pentru îngrășămintele organice ale companiei, să obțină un produs de calitate.

În acest context, specialiștii Diolsem® au vizitat peste 10 întreprinderi din Germania și Austria, specializate în producerea de compost și îngrășăminte biologice din deșeuri organice, pentru a prelua bunele practici.

Seiringer Umweltservice GmbH® și Huemer Kompost® au prezentat sistemul lor de producție a compostului, care implică colectarea, prelucrarea deșeurilor organice, pentru a crea îngrășăminte organice, cu impact minim asupra mediului, aerului și solului.

Revenim curând cu mai multe detalii privind tehnologia ce urmează a fi implementată, iar pentru a discuta cu reprezentanții companiei, accesați diolsem.md.

Diolsem
Diolsemhttps://diolsem.md
Compania Diolsem, fondată în 2005, este primul producător de fertilizanți și produse de uz fitosanitar în Republica Moldova, testate și omologate în țară.

Citește și ›

Advertoriale