‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 martie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDosarul subvențiilor pentru agricultori: Mai mulți angajați AIPA - învinuiți de corupere activă

Dosarul subvențiilor pentru agricultori: Mai mulți angajați AIPA – învinuiți de corupere activă

‹ adv ›
‹ adv ›

Mai mulți angajați din cadrul Secției Teritoriale Bălți a Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) sunt învinuiți de corupere activă.

Potrivit informației, este vorba despre șapte cauze penale care deja au fost remise în instanță, transmite Știri.md.

Mai exact, în perioada lunilor septembrie 2022 – ianuarie 2023, s-a stabilit că reprezentanții agenților economici, urmare a depunerii dosarelor de subvenționare către Secția Teritorială Bălți a AIPA, au oferit și transmis în mod ilegal angajaților AIPA mijloace bănești care au variat între 400 și 2.000 lei, în scopul admiterii pentru examinare a cererilor și dosarelor de subvenționare și respectiv a obținerii în interesul agenților economici a subvențiilor din fondurile proiectelor gestionate de către AIPA.

Totodată, în scopurile indicate mai sus, învinuiții au efectuat și transferuri deghizate a mijloacelor bănești de la conturile bancare ale întreprinderilor reprezentate altor organizații afiliate angajaților Secției Teritoriale Bălți a AIPA, unde sumele transferate ilicit în scop de corupere variau de la 1.200 la 34.000 lei, transferurile fiind deghizate ca operațiuni economice care nu au avut loc în realitate, iar destinația reală a mijloacelor bănești transferate fiind de fapt coruperea angajaților Secției Teritoriale Bălți a AIPA.

Șase învinuiți din șapte deferiți justiției au colaborat cu organul de urmărire penală și procurorii, recunoscând faptele incriminate, astfel cauzele penale în privința acestora au fost disjunse din dosarul de bază în proceduri separate a acordului de recunoaștere a vinovăției, fiind remise în instanța de judecată pentru examinare în proceduri speciale.

Totodată, al șaptelea învinuit nu și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii, cauza penală în privința acestuia urmând a fi examinată în procedură generală.

‹ adv ›

Actualmente, învinuiții sunt cercetați în stare de libertate, iar examinarea cauzelor penale este efectuată de către Judecătoria Bălți.

‹ adv ›
‹ promo ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii