‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
15.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDouă întreprinderi vinicole din Moldova vor fi fuzionate

Două întreprinderi vinicole din Moldova vor fi fuzionate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Una dintre cele mai vechi întreprinderi vinicole din R.Moldova ar urma să dispară. Este vorba despre S.A. „Aroma” care ar urma să fie absorbită de S.A. „Barza Albă”, notează deschide.md.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de autorități și urmează să fie propus spre consultări publice.

Urmare a fuziunii, S.A. „Barza Albă” va deveni succesor de drepturi și obligații a S.A. „Aroma”.

De menționat că, S.A. „Aroma”, creată în anul 1898, este specializată în producerea, îmbutelierea și comercializarea băuturilor alcoolice, cu preponderență a divinului.

În întregime sortimentul producției cu marca „AROMA” include circa 30 de denumiri de produse alcoolice, majoritatea producției fiind destinat pentru export.

„În anul 2013, S.A. „Aroma” a constatat o situație dificilă în urma management-ului defectuos, dar și a reducerii vânzărilor astfel încât, producătorul de divin a acumulat datorii de 240 milioane lei.

La data de 19 decembrie 2023, datoria conform tabelului rectificat a tuturor creanțelor este de peste 35 milioane lei, activele fiind de circa 100 milioane lei”, susțin autoritățile.

După reorganizare, S.A „Barza Albă” va achita toate datoriile S.A „Aroma” rămase nestinse. Astfel, S.A „Barza Albă” va fi scutită de plata dividendelor pentru o perioadă de 5 ani (2023-2027).

‹ adv ›

Precizăm că S.A. „Barza Albă” a fost inclusă în lista companiilor nepasibile privatizării.

Compania dispune de un potențial de producere performant, având o istorie de circa 80 de ani și un portofoliu reprezentativ de divinuri înnobilate la butoi de la 3 până la 50 ani.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›