‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO reţea de magazine va construi un hub pentru depozitarea şi distribuirea produselor agricole

O reţea de magazine va construi un hub pentru depozitarea şi distribuirea produselor agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O rețea de supermarketuri din Republica Moldova va construi un centru/hub comun pentru primirea, depozitarea şi distribuirea produselor agricole. Este vorba de rețeaua de supermarketuri Nr1, notează mold-street.com.

Acest lucru a fost anunțat în cadrul audierilor privind practicile comerciale neloiale care au avut loc pe platforma comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

„Hub-ul ar trebui să rezolve problema vânzării produselor agricole de către micii fermieri care întâmpină dificultăți în a-și transporta produsele către lanțurile de magazine”, a anunţat Radu Marian, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Alexandru Nisenboim, unul dintre proprietarii reţelei de magazine Nr1 a declarat că hub-ul este în prezent în faza de proiectare, construcţia urmând să fie finalizată în termen de un an şi jumătate.

„Noi am procurat loturi de teren pentru a construi un complex cu suprafaţa de 18.000 metri pătraţi, care va permite să procurăm producţie de la un număr mai mare de producători, ca apoi să o distribuim în magazine, pentru că nu toţi au astfel de capacitate. Deşi şi acum o mare parte din producţie, noi o distribuim individual, cu propriile capacităţi. De exemplu merele”, a declarat Alexandru Nisenboim.

Potrivit omului de afaceri, acest hub agroalimentar va permite depăşirea decalajui existent între producătorii locali şi comercianţi.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›