‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDupă ce au folosit un insecticid pentru a scăpa de păduchi, o fetiță a...

După ce au folosit un insecticid pentru a scăpa de păduchi, o fetiță a murit, iar alta e în stare gravă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O copilă de nouă ani a murit, iar alta de zece ani a fost transportată în stare gravă la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, după ce s-au intoxicat folosind un insecticid pentru a scăpa de păduchi, scrie TV8.

Fetele au fost aduse la Spitalul Raional Hâncești cu ambulanță. Cea mai mică era în stare de inconștiență și a decedat la jumătate de oră după ce a fost preluată de ambulanță.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în casa bunicii uneia dintre fete. Rămase fără supraveghere, acestea au luat o soluție „Diacidol” și s-au stropit pe păr, pentru a scăpa de păduchi. Substanța este un insecticid folosit în medicina veterinară, care omoară puricii și păduchii.

Amintim că, în luna iunie, ministra Sănătății Ala Nemerenco a emis un ordin care prevedea că toate punctele medicale din Republica Moldova vor fi asigurate urgent cu medicamente împotriva scabiei și pediculozei, pentru a fi eliberate gratuit pacienților. Decizia a fost luată după ce au fost înregistrate mai multe cazuri în urma cărora au murit intoxicați copii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. C’est incroyable que des personnes puissent encore obtenir des produits toxiques sans êtres des professionnels alors que la simple terre diatomée (pâmant diatomee) est très efficace dans ce cas.

  2. Este uimitor faptul că oamenii mai pot obține produse toxice fără a fi profesioniști, în timp ce simplul pământ diatomee este foarte eficient în acest caz.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›