‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriElveția oferă două mln de dolari pentru sprijinul producătorilor agricoli din Moldova

Elveția oferă două mln de dolari pentru sprijinul producătorilor agricoli din Moldova

‹ adv ›
‹ adv ›

Elveția oferă două milioane de dolari SUA pentru proiectul „Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice și energetice”, implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Proiectul lansat în 2022 este finanțat prin intermediul Fondului ONU „Parteneriatul pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă Moldova 2030” cu alte două milioane de dolari de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Datorită finanțării elvețiene, 45 de femei producătoare agricole din șase raioane ale Republicii Moldova – Hîncești, Ungheni, Telenești, Sîngerei, Șoldănești și Briceni – vor beneficia de granturi oferite prin intermediul PNUD pentru tranziția la surse regenerabile de energie și utilizarea tehnologiilor eficiente energetic.

Totodată, suportul financiar acordat de Elveția prin intermediul FAO va avea un impact semnificativ în creșterea până la 12.000 a numărului de beneficiari care primesc inputuri agricole, ceea ce înseamnă că încă 5.000 de producători agricoli la scară mică vor fi ajutați, acordându-se o atenție deosebită tinerilor și gospodăriilor conduse de femei.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii