‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 16 iunie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExport simplificat de semințe și material săditor pentru culturi legumicole

Export simplificat de semințe și material săditor pentru culturi legumicole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Exportul semințelor în țările Uniunii Europene și în alte state va fi simplificat, odată cu implementarea în Moldova a normelor și cerințelor europene față de producerea lor.

Acest lucru este prevăzută de amendamentele aprobate de guvern la cerințele față de producerea și comercializarea semințelor și materialului săditor pentru culturi legumicole.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a menționat că modificările au fost elaborate de către instituție în scopul armonizării legislației naționale la normele și cerințele europene din domeniul dat, în baza propunerilor primite de Agenția Naționale pentru Siguranța Alimentelor de la Misiunea DG SANTE – Directoratul general al Comisiei Europene pentru sănătate și siguranța producției alimentare.

Potrivit lui, modificările aprobate vor permite aplicarea în Moldova a normelor cerințelor europene față de semințele produse și agenții economici vor avea un acces mai mare la producerea și vânzarea semințelor, răsadului și materialului săditor pentru culturi legumicole, dar și posibilități de extindere a exportului acestora în UE și alte țări.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›